HDZ1990: HDZ BiH i Mladen Begić opet prevarili branitelje

Svjedoci smo kako se revizija prava braniteljske populacije u ŽZH nastavlja i provodi nikad jačim intezitetom, a uglavnom rezultira ukidanjem stečenih prava branitelja.

Podsjetimo se kako su u svrhu predizborne kampanje jurišnici HDZ-a BiH odrađivali akcije zakivanja vrata braniteljskih ureda po općinama ŽZH i obećavali kako će “apsolutno poništiti sve revizije rađene u protekle 4 godine”.

To su radili uz svesrdnu potporu ministra Begića i još jednom prevarili branitelje.

Predizborno obećanje stožernika i njegovih potrčkala iz HNS-a je bilo i da ća Hrvatima osigurati Federalno ministarstvo branitelja. Kada je bilo jasno da nisu uspjeli, onda su obećavali da će podijeliti ministarstvo branitelja na dvije komponente. Dokle su stigli s time? Koliko revidiranih je vraćeno u prava?

Od svega navedenog naravno nema ništa, situacija je još lošija nego što je bila, ne samo u segmentu braniteljskih prava nego u svim segmentima društva.

HDZ BiH je kreator takvog stanja zajedno s koalicijskim partnerima u Vladi FBiH, oni su prevarili branitelje, manipulirali njima radeći predstave za javnost a danas šute kao zaliveni, dok se revizija i dalje provodi.

HDZ-u BIH i resornom ministru revizija odjedanput nije bitna a kamoli politički problem, sve do nekih novih izbora jer HDZ BiH branitelje treba samo u predizborne svrhe.

Briga za branitelje ja bila jedna velika PREVARA u režiji stožerne stranke i potrčkala iz HNS-a, navodi se u priopćenju HDZ-a1990.

SirokiBrijeg.info