HDZ predstavio svoju “listu za dijasporu”

Kandidati Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za Hrvatski sabor u XI. izbornoj jedinici predstavili su se u Domu HDZ-a BiH u Mostaru.

Prvi na listi kandidata je Božo Ljubić, drugi Željko Raguž, treći Vjekoslav Jeleč, a zatim slijede Davor Čordaš, Daniel Glunčić, Dragan Konta, Ivanka Mađar-Šimić, Ružica Šapina, Miroslav Piplica, Ankica Gudeljević, Dario Španović, Ivanka Barić, Goran Čogelja te Miro Grabovac – Titan.

U svojim obraćanjima, kandidati su pozvali birače da izađu na izbore, daju svoj glas HDZ-u za sva tri mandata za Hrvatski sabor, te su između ostalog obećali zalagati se za bolji položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini u svim segmentima, a posebice riješiti problem odlaska Hrvata iz BiH.

Osim kandidata za Hrvatski sabor iz XI. izborne jedinice, nazočnima su se obratili i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ-a RH Andrej Plenković.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je pozvao birače da izađu na izbore i svoj glas daju kandidatima HDZ-a, kazavši kako je siguran da će ova stranka osigurati tri mandata u Hrvatskom saboru.

– Uvjeren sam da ćemo se izboriti za jednakopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini, ali će nam uveliko biti lakše ako to možemo raditi zajedno s HDZ-om Republike Hrvatske. Veliki je posao ispred nas, ali uvjeren sam da ćemo i dalje biti predvodnica. HDZ u BiH i u Hrvatskoj nema alternativu – kazao je Čović.

U svom obraćanju, predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković kazao je kako je lista HDZ-a u XI. izbornoj jedinici sjajna lista kvalitetnih ljudi te je pozvao birače da izađu na izbore i daju im svoj glas, izrazivši uvjerenje da će HDZ dobiti sva tri mandata u Hrvatskom saboru.

– Uloga HDZ i Vlade Republike Hrvatske je veoma važna da Bosni i Hercegovini pristupimo s respektom, poštovanjem i angažmanom, a ne da koristimo kvalifikacije koje nisu dostojne niti kavane, niti krčme, niti ozbiljne politike.

Za mene u vanjskopolitičkom smislu za Hrvatsku može biti samo jedan prioritet, a to je europska budućnost BiH i položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini. To je moralna obveza HDZ-a i Hrvatske kao države i na tome ćemo svim našim snagama i svom našom energijom ustrajno raditi kao što smo radili i do sada – kazao je Plenković.

Dnevni list