Home Vijesti Politika HDZ-ovci (sa brojevima) zatražili ostavku ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa

HDZ-ovci (sa brojevima) zatražili ostavku ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa

0
HDZ-ovci (sa brojevima) zatražili ostavku ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa

Na sjednici Predsjedništva ŽO HDZ 1990 ŽZH održanoj u utorak, 22. studenoga 2017.godine raspravljano je o aktualnom političkom stanju u ŽZH, s posebnim osvrtom na zabrinjavajuće činjenice u svezi s aktualnim zbivanjima u Ministarstvu unutarnjih poslova u Vladi ŽZH.

ŽO HDZ 1990 ŽZH drži da je pozicija ministra Zdravka Borasa u novonastaloj situaciji neodrživa i da isti treba podnijeti ostavku na dužnost ministra. Tome u prilog ide i činjenica da je u Republici Hrvatskoj pokrenut kazneni postupak protiv ministra Borasa zbog istodobnog primanja mirovine i plaće ministra u ŽZH. Zloporaba položaja i ovlasti u slučaju istodobnog primanja mirovine i plaće, te nezakonito dodjeljivanje činova i falsificiranje potpisa, je i pravni i politički skandal za koji ministar Boras treba snositi odgovornost. Do sada nismo čuli stajalište Vlade ŽZH oko počinjenih kaznenih djela u resoru koji bi iste trebao suzbijati, pa time svojim pristajanjem i šutnjom šalju poruku da nemaju ništa protiv zloporabe položaja i ovlasti, nezakonite dodjele činove i falsificiranja potpisa.

Na žalost, svakodnevno svjedočimo aferama u kojima dužnosnici HDZ BiH izigravaju zakone ne samo u BiH već i u Republici Hrvatskoj, pri čemu i dalje ostaju na svojim pozicijama, kao što je slučaj sa ”socijalno ugroženim” ministrom Mihaljevićem. Hoće li vodstvo HDZ BiH tolerirati ovakvo kršenje zakona?

Zbog svega navedenog, ŽO HDZ 1990 ŽZH apelira i na zastupnike ostalih političkih stranaka u Skupštini ŽZH, da se pridruže ovoj inicijativi i iznesu svoje stajalište oko navedenih kaznenih djela.

ŽO HDZ1990 ŽZH