Grudskim juniorkama treći naslov prvakinja BiH

HŽRK Grude je bio domaćin završnog turnira državnog prvenstva BiH za juniorke (igračice rođene 1998.g. i mlađe). Na završnom turniru su osim domaćina sudjelovale ekipe HRK Katarine iz Mostara i ŽRK ŽIvinice.

Utakmice su se igrale 2×30 minuta, a sudio ih je sudački par Bilić-Rašić dok je nadzornik bio Mladen Rajič.

U prve dvije utakmice ekipe HŽRK Grude i HRK Katarina su ostvarile uvjerljive pobjede protiv ekipe ŽRK Živinice.U obje utakmice ekipa Živinica je pružala jači otpor samo u prvim minutama utakmica, ali bi što je vrijeme odmicalo dolazila do izražaja znatno bolja tjelesna spremnost igračica Gruda odnosno Katarine kao i veliko premijerligaško iskustvo većine igračica ova dva kluba.

U zadnjoj utakmici koja je odlučivala o juniorskim prvakinjama BiH, ekipa HŽRK Grude je tijekom cijele utakmice imala prednost i nije dozvolila nikakvo iznenađenje te je na kraju slavila rezultatom 32 :23. Ovo je treći uzastopni naslov prvakinja BiH za grudske juniorke čine su najavile nastavak dobrih rezultata HŽRK Grude i u seniorskoj konkurenciji.

Konačni poredak:

1.HŽRK Grude
2.HRK Katarina
3.ŽRK Živinice

Najbolja igračica završnog turnira je Nikolina Čutura iz ekipe HŽRK Grude kao i najbolja vratarka turnira Anđela Milas. Najefikasnija igračica turnira je Melisa Islamović iz ekipe ŽRK Živinice.

Nove/stare juniorske prvakinje BiH, su na završnici nastupale u sljedećem sastavu:

Anđela Milas, Tea Boban, Nikolina Brnada, Nikolina Čutura, Chiara Rimac, Ana Nikić, Anja Boban, Mia Miloš, Matea Bandić, Ana Kondža, Martina Kraljević, Klara Mikulić, Marija Perić, Anđela Boras, Lara Šimić, Marija Andrijanić

HŽRK Grude