Gruđenke pokazale svoju snagu na svim šuterskim pozicijama nad Lokomotivom

GRUDE – Utakmicu su bolje otvorile gošće koje su u prvih 5 minuta dva puta vodile i to 0:1 i 1:2. Toliko je vremena otprilike trebalo grudskim rukometašicama da krenu sa svojom igrom. Uglavnom od tada pa do kraja poluvremena Gruđanke su pojačale obranu, a punile mrežu gošći iz svih pozicija. Do odmora su došle na +12 tj rezultata 20:8.

Drugo poluvrijeme je u biti bilo nastavak prvog i gošće iz Mostara su svoj prvi pogodak u 2.poluvremenu postigle u 42. minuti. U zadnjoj četvrtini utakmice izmijenjena domaća postava je primila relativno puno pogodaka, ali je i postigla dovoljno da se razlika na kraju podigne na +22.

Iako su Gruđanke nastupile bez ozlijeđene Amande Marić , opravdale su ulogu favorita i ostvarile još jednu sigurnu u visoku pobjedu.

Ovom pobjedom braniteljice naslova prvaka BiH su se za još jedan korak približile obrani tog naslova. Idućeg vikenda ekipa HŽRK Grude Autoherc gostuje na Ilidži.

HŽRK Grude Autoherc – RK Lokomotiva Mostar 42:20(20:8)

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj, Anđela Milas, Amanda Marić, Nikolina Čutura 13, Marija Gudelj 5, Ana Vrančić 11, Josipa Braćić 5, Matea Bandić, Andrea Prusina 5, Ana Kondža 1, Ana Nikić, Klara Mikulić 1, Anita Azinović 1,Tina Bandić, Lucija Žulj, Katja Žulj.

Trener:Zlata Zubac
Isključenja:8 min
Sedmerci:4(4)

RK Lokomotiva: Admira Lerić, Hena Serdarević 2, Adna Halebić 1, Adna Orahovac 1, Amila Mušinović, Šejla Žuštra, Nejla Kajan, Manja Tiro, Maida Puce 1, Melisa Lerić, Nejra Žuštra, Edina Demić 15.

Trener:Ivan Lovrić
Isključenja:10 min
Sedmerci:7(5)

Hzrk-grude.com