Home Sport Rukomet Gruđanke sigurne protiv Lokomotive

Gruđanke sigurne protiv Lokomotive

0
Gruđanke sigurne protiv Lokomotive

Grudske rukometašice su u svom prvom premijerligaškom nastupu ove godine u Grudama ostvarile sigurnu pobjedu protiv RK Lokomotiva iz Mostara. Od samog početka domaće igračice su zaigrale ozbiljno i odgovorno i već u 9.minuti rezultat je bio 8:2. Nakon toga se nekoliko minuta igralo gol za gol da bi Gruđanke ponovo dodale gas i definitivno slomile otpor gošći već do poluvremena. Brza i agresivna obrana domaćih je bila neprobojan bedem za Mostarke,a grusdki napad je bio efikasan i lako poentirao.

Nakon 5 minuta igre u drugom poluvremenu trenerica Zlata Zubac pravi izmjenu kompletne postave i do kraja utakmice mlade grudske nade uspijevaju još malo podići prednost i steći neophodno premijerligaško iskustvo.

Ovom pobjedom HŽRK Grude je odmakao drugoplasiranoj ekipi ŽRK Mira, koja je izgubila na Ilidži,na 8 bodova. Upravo je ekipa Mire sljedeći protivnik Gruđanki. Ta utakmica se trebala igrati u Prijedoru sljedećeg vikenda, ali su se klubovi dogovorili da se utakmica igra u Grudama u četvrtak 30.03.2017. godine.

Tako će grudske i prijedorske rukometašice u srijedu ,29.03.2017. u 19.00 sati odigrati uzvratnu utakmicu četvrtzavršnice KUP-a BiH ,a već u četvrtak nejvjerojatnije u 14.00 sati će odigrati i utakmicu 16.kola Premijer lige u kojoj će formalno domaćin biti ekipa ŽRK Mire.

Svim igračicama i trenerici čestitke na još jednoj sigurnoj pobjedi i puno sreće u nadolazećim utakmicama.

HŽRK „Grude“ Grude – RK Lokomotiva 37:15 (22:7)

HŽRK „Grude“ Grude: Ana Križanac, Anđela Milas, Amanda Marić 3, Nikolina Čutura 5,Chiara Rimac, Ana Nikić 1, Ana Vrančić 7, Gabriela Gudelj 6, Matea Bandić, Andrea Prusina 3, Martina Kraljević 2, Klara Mikulić 5, Anđela Boras 1, Ana Kondža 4
Trener: Zlata Zubac
Sedmerci:7(5)
Isključenja:2 min

RK Lokomotiva Mostar: Nejra Žuštra,Hena Serdrević 5,Adna Orahovac 4,Amina Trebović 1,Sandina Palikuća 1,Dženita Tanović 2,Melisa Lerić 2,Admira Lerić,Harisa Obad,Amila Zečić,Nejla Kajan
Trener: Mesud Merdan

Sedmerci: 2(2)
Isključenja:12 min

HŽRK Grude