Gruđanke izborile završnicu KUP-a BiH

GRUDE – Uzvratna utakmica četvrtzavršnice KUP-a BH za rukometašice između HŽRK Grude Autoherc i HRK Katarina iz Mostara je što se tiče prolaska u završnicu KUP-a BiH bila formalnost s obzirom da su Gruđanke u prvoj utakmici u Mostaru ostvarile nedostižnu prednost od 23 pogotka.

Grudska ekipa je nastupila bez nekoliko igračica i to bez Amande Marić, Nikoline Čutura, Klare Mikulić, Tine Bandić, Chiare Radić i Josipe Mikulić i sa svega nekoliko minuta u igri nedovoljno oporavljenom Marijom Gudelj.

Ipak i ova kombinirana ekipa je odigrala solidnu utakmicu i uspjela zabilježiti uvjerljivu pobjedu.

Od samog početka utakmice Gruđanke su bile u vodstvu,a ekipa Katarine je držala kakav-takav priključak do rezultata 6:4 u 12. Minuti. Od tada pa do kraja poluvremena grudske rukometašice nisu dopustile gošćama da postignu niti jedan pogodak, dok su se one zaustavile na brojci od 19. Slična igra i odnos snaga na terenu se nastavio i u drugom poluvremenu. Ekipa Katarine je svoj 5. pogodak na utakmici postigla u 39. minuti ,znači 27 minuta nakon svog 4.pogotka.

Sve igračice HŽRK Grude Autoherc koje su bile u zapisniku, osim Amande Marić su sudjelovale u ovoj pobjedi ,a svoje prve pogotke postigle su vratarka Anica Gudelj i najmlađa igračica domaće ekipe Katja Žulj.

KUP BiH – uzvratna utakmica četvrtzavršnice

HŽRK Grude Autoherc -HRK Katarina Mostar 32:11(19:4)

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj 1, Anđela Milas, Amanda Marić, Marija Gudelj 3, Ana Vrančić 11, Josipa Braćić 5, Matea Bandić, Andrea Prusina 3, Ana Kondža 4, Ana Nikić 1, Anita Azinović 3, Lucija Žulj, Katja Žulj 1.
Trener:Zlata Zubac
Isključenja:0 min
Sedmerci:8(6)

HRK Katarina Mostar: Nikolina Petrović, Andrea Soldo, Maja Knezović 4, Klaudija Knezović 1, Josipa Šimunović, Matea Pandžić 1, Ana Marija Slišković, Josipa Arapović, Martina Domić 2, Antonija Rotim 3, Ilijna Ćurić.
Trener: Kornelija Rajković
Isključenja:2 min
Sedmerci: 2(0)

Idući vikend se nastavlja natjecanje u Premijer ligi BiH, a ekipa HŽRK Grude Autoherc je u okviru 15.kola domaćin ekipi RK Lokomotive iz Mostara. Utakmica se igra u subotu 26.03.2016. godine sa početkom u 17.00 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig.

Hzrk-grude.com