U okviru operativne akcije ‘Starter’ pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine na području Mostara i Gruda lišili su slobode Z.H. (1984.) i A.B. (1975.) državljane BiH.

Akcija je bila usmjerena na otkrivanje izvršitelja kaznenih djela ‘Organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe’ iz člana 215. st. 2. KZ BiH, u vezi sa kaznenim djelom ‘Krijumčarenje’ iz člana 214. st.1.KZ BiH, a realizirana je u suradnji sa službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Prilikom pretresa objekata koje koriste nevedene osobe otkriveni su dokazni materijali te jedan pištolj, jedna poluautomatska puška, 89 komada metaka kalibra 7,62 mm i deset komada metaka kalibra 7,9 mm, navodi se u priopćenju GP BiH.

Tijekom provođenja istražnih radnji utvrđeno je da je organizirana kriminalna grupa sa područja Hrvatske i BiH u vremenskom periodu od travnja do kolovoza 2016. godine iz Hrvatske u BiH prokrijumčarila oko 287 500 kilograma polovnih akumulatorskih baterija, kao i jedan viljuškar.

Akcija je provedena po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH. U tijeku dalji je rad ovom slučaju, priopćeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

SirokiBrijeg.info