Home Sport Rukomet Grbavac: Osjećam da sam kao šef struke najviše kriv, ali ovo je sport gdje se i drugi pitaju

Grbavac: Osjećam da sam kao šef struke najviše kriv, ali ovo je sport gdje se i drugi pitaju

0
Grbavac: Osjećam da sam kao šef struke najviše kriv, ali ovo je sport gdje se i drugi pitaju

Koliko je banjolučki Borac imao sreće na putu nove titule, toliko i ljubuški Izviđač nesreće kad je u posljednjem kolu Lige 4 za prvaka BiH u samoj završnici meča s Konjuhom u Živinicama (29:28) ispustio prednost kad im je trebao samo jedan bod za obranu naslova najbolje momčadi u državi.

U sezoni gdje su bili u izlogu regionalne SEHA lige za Skaute je rezultatski daleko najvažnije bilo domaće prvenstvo preko kojeg su pokušali zadržati status SEHA ligaša.

– Sve je bilo u našim rukama, ali nismo imali dozu strpljenja i sreće, ne znam kako da to objasnim… Imali smo 3 razlike pred zadnjih 10 minuta, a onda smo sve to prosuli i otišli na minus 2. Nismo se uspijevali obraniti, oni su igrali duge napade na dva pivota stalno, a mi smo ulazili u zicere i promašivali. Izgubili smo dvije lopte u polu kontri, promašili jednu kontru i penal. Sve se loše sabralo, očito nije bilo suđeno. Čestitam domaćinu na igri, pošteno su odradili i borili se do zadnje minute, komentar je trenera Izviđača Zdenka Grbavca.

Tako je Borac praktički iz drugog plana osvojio titulu jer su glavni favoriti bili upravo Izviđač te Vogošća.

– Borcu se stvarno posrećilo, svi imamo isto bodova, ali je utjecala ta gol razlika. Očito je Borac dvije domaće utakmice odradio dobro, a koje su na kraju bile dovoljne za prvo mjesto.

Banjolučani su krenuli loše, izgubili prve dvije utakmice, ali je ispalo da su samo saznali što im treba za titulu u nastavku natjecanja.

– Malo smo razočarani, ali mislim da i ne treba toliko jer smo u jednom trogodišnjem ciklusu isprofilirali klub i podigli na viši nivo iako nismo uspjeli to zadržati. Osjećam da sam kao šef stručnog stožera najviše kriv, da snosim dozu odgovornosti za rezultat, ali ovo je sport u kojem se i drugi pitaju. Žao mi je zbog svih nas, igrača i uprave koja se potrudila osigurati nam sve uvjete, publike i navijača. Rezultat je teže ostvariti nego potvrditi, titule se uvijek teže brane nego osvajaju, rekao je Grbavac.

Sezonu nešto uspješnijom, nego je to u ovom trenutku, može učiniti osvajanje Kupa.

– Nastojat ćemo se do idućeg vikenda vratiti mentalno kako bi ga probali osvojiti, a što bi ipak sezonu učinilo uspješnijom, zaključio je Zdenko Grbavac.

Kup šansa za iskupljenje

Izviđač je posljednji put osvajač Kupa bio 2002. godine. Prošle sezone su ispustili trofej u finalu protiv Vogošće. Nova šansa je Final Four u Mostaru.

– Ponovno smo na turniru i mislim da ćemo opet igrati finale jer smo u polufinalu s Maglajem, kaže Grbavac čija se ekipa poslije stanke od 55 dana kroz 6 utakmica Lige 4 ipak vratila u natjecateljski ritam.

– Mislim da smo tek ušli u ritam lanjskog igranja. Dobro smo igrali u Živinicama i pružili najbolji otpor domaćinu od sve tri ekipe koje su tamo nastupile. Držali smo 50 minuta sudbinu u svojim rukama, a onda nismo imali sreće ili hrabrosti da to prelomimo u svoju korist, dodao je trener Skauta.

Ersan Bijedić / Dnevni list