Gradski dužnosnici “pozorno” slušali Vesnu Ćužić i političke priče iz Švedske

ŠIROKI BRIJEG – Gradonačelnik Miro Kraljević zajedno s predsjednikom Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenkom Ćosićem i zastupnikom u Parlamentu BiH Predragom Kožulom primio je Vesnu Ćužić veleposlanicu BiH u Kraljevini Švedskoj sa sjedištem u Stockholmu.

Veleposlanica Ćužić je istaknula da je u protekla tri mjeseca od kada je veleposlanica imala nekoliko susreta s najvišim političkim službenicima u Švedskoj, prigodom kojih je pružena bezrezervna podrška Bosni i Hercegovini na njenom integracijskom putu u EU i NATO. Također je istaknula da se susrela s predstavnicima vjerskih zajednica u Švedskoj koje okupljaju veliki broj građana iz Bosne i Hercegovine.

vesnaćužićkraljevićmiro 23122015 1

Gradonačelnik Kraljević je izrazio zadovoljstvo činjenicom da Bosnu i Hercegovinu u Švedskoj zemlji najviših prosječnih dohodaka i jednoj od najrazvijenijih sustava socijalne skrbi na svijetu predstavlja Širokobriježanka, te izrazio nadu da će u budućnosti Široki Brijeg uspostaviti suradnju s nekim od jedinica lokalne samouprave u Švedskoj od kojih se zasigurno ima što naučiti.

Grad Široki Brijeg