Gradonačelnik Kraljević otvorio, fra Ivan Marić blagoslovio novoobnovljeni restoran “Borak”

ŠIROKI BRIJEG – Svečanim otključavanjem restorana gradonačelnik Širokog Brijega je simbolično otvorio novoobnovljeni restoran ‘Borak’ na vrelu rijeke Lištice, a Božji blagoslov je udijelio fra Ivan Marić iz franjevačkog samostana na Širokom Brijegu.

Za ovu priliku u Širokom Brijegu i ‘Borku’ pojavili su se uz brojne domaće poznate osobe iz svijeta gospodarstva i uglednici među kojima i generali Hrvatske vojske Ljubo Ćesić Rojs i Rahim Ademi koji su srdačno dočekani. Nazočne su prigodnim riječima pozdravili gradonačelnik Miro Kraljević i u ime investitora Ivan Ivanković.

kraljevićborak29032016

Ugostiteljstvo u Širokom Brijegu i Hercegovini ima dugu tradiciju. Široke ruke i pune duše Širokobriježani su uvijek znali dočekati svoje goste, poznanike, prijatelje i počastiti ih na takav način da su se redovito poželjeli vratiti, cijeneći to nadaleko poznato gostoprimstvo. A upravo ‘Restoran Borak’ oduvijek je bio poznat kao mjesto gdje se dolazilo s gostima ali i sa svojim ukućanima, prijateljima i poznanicima kada se željelo obilježiti posebne trenutke u svojim životima; bilo to samo najobičniji izleti, osvježenje u vrelim ljetnim danima ili pak, poslovni ručkovi i večere, rođendani, krstitke, svadbena veselja.

Za Borak su, kroz desetljeća bogate tradicije, vezane i mnoge anegdote i dosjetke, životne priče itd… Dolazili su ovdje mnogi uglednici iz svijeta politike, sporta, gospodarstva, održavani koncerti ali i snimani filmovi- rečeno je između ostalog na ‘otvaranju’ novoobnovljenog poznatog hercegovačkog biser restorana na vrelu rijeke Lištice. Borak je mjesto kako i slogan ove kuće kaže, užitak u pravim vrijednostima i izvanredan spoj ljepote prirode i poduzetničkog duha Širokobriježana.

otvaranje-borak-siroki-0329516

Stari pedesetogodišnjak dobio je potpuno novo ruho jer su nanovo napravljeni nova kuhinja, podno grijanje i vrhunska ventilacija, unutarnji šank, sanitarni čvor, rasvjeta i namještaj, stakleni zidovi kroz koje se pruža prekrasan pogled na vanjski dio objekta neposredno uz rijeku Lišticu, superkomfornih 80-ak mjesta u unutrašnjosti restorana uz već postojećih 250 vani, te dječje igralište i šetalište, Borku daju novu dimenziju, veličinu i ljepotu.

Grad Široki Brijeg