Gradac osvojio ovogodišnji malonogometni turniru u Posušju

U navijačkom ozračju završen je Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje finalnim susretima. U borbi za treće mjesto igrali su Vinjani i Broćanac. Kraj ovoga susreta dovoljno govori o pobjedniku jer su visoko slavili malonogometaši Vinjana. Na kraju je sve završilo rekordnim omjerom – čak 8:1 za Vinjančane. Pokazali su bolju i uspješniji igru i zasluženo osvojili treće mjesto turnira.

Finalni okršaj za novog prvaka turnira bio je više nego veličanstven. Tribine su bile prepune, navijači oba sastava, posebice Graca, bili su već zagrijani za navijanje i potporu svojima.

Stvarale su se dobre prilike s obje strane za jaka protivnika. Nogometaši Čitluka pokazali su bolju igru, međutim nije bilo sreće za pogodak. U brzoj kontri solo akcijom Dominik Begić postiže pogodak za Gradac. Igralo se brzo i opasno i stvarale dobre prigode za promjenu rezultata. Prijetili su vratarima i jedni i drugi ali bez pogodaka. Dogodilo se i nekoliko nesportskih reakcija Graca, ali se susret igrao za pobjednika i slavlje. U nastavku utakmice došlo je okršaja među igračima zbog čeka je jedan igrač Graca dobio crveni karton. Ipak, s igračem manje došlo je do drugog pogotka Dominika Begića. Čitlučani su preko Marina Crnogorca smanjili omjer (1:2) i tako se završilo još jednom finalnom pobjedom Graca na jakom turniru.

Nagrade i priznanja

Na kraju su uz slavlje i čestitke prvacima ali i Čitlučanima dodijeljene nagrade i priznanja. Za treće mjesto nagradu Vinjanima uručio je Ivan Lončar, predsjednik OV-a Posušje. Uslijedila je i dodjela prijelaznog pehara ekipi Gradac koji im je uručio predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić. Nagradu za osvojeno prvo mjesto Gracu je uručio posuški načelnik Branko Bago. Potom su uslijedila priznanja za naj pojedince. Zanimljivo je da je najbolji strijelac (17 pogodaka) turnira Dominik Bagić (Gradac). Priznaje mu je uručio Mladen Vranjković. Dominik je proglašen i naboljim igračem turnira s nagradom koju je dodijelio Toni Kovač. Najbolji vratar je također iz pobjedničkog sastava Mario Begić. Nagradu mu je uručio Zvonimir Širić, predsjednik Športskog saveza općine Posušje. Gradac je „pokupio“ brojne nagrade pa su mu čestitali i suparnici iz Čitluka. Nakon toga uslijedile su proslave i Graca i Čitluka.

Više fotografija na: Posusje.net