Goražde nemoćno nad naletom djevojka iz Gruda koje nižu samo pobjede i čvrsto drže prvu poziciju

Nakon početnog ispitivanja snaga i izjednačene igre i rezultata u prva 4 minuta, domaće rukometašice zahvaljujući svojoj vratarki Dunji Brankovan koja je u tome periodu imala 5 obrana(1 sedmerac)prave mini seriju 3:0 i dolaze do prednosti od 5:2. odnosno 6:3 u 7.minuti. U sljedećih 4 minta gošće isto tako prave mini seriju 4:1 i u 13.minuti rezultat je glasio 7:7. Tada Gruđanke počinju igrati. Obrana grudskih rukometašica postala je pokretljiva, agresivna, sa sjajnim blokom, a sve što je prolazilo sjajno je skidala Anđela Milas. U napadu su grudske rukometašice pogađale iz svih pozicija: puno lijepih poteza, među kojima prekrasno realiziran „cepelin“ jednostavno su domaće igračice potpuno ukočili i ostavili bez ikakvog rješenja. Rezultat toga je pomalo nevjerojatan podatak, a to je da je rezultat u periodu od 13.minute do kraja poluvremena bio 10: za Gruđanke, što znači da Goraždanke nisu postigle gol 17 minuta.

Drugo poluvrijeme su grudske rukometašice odigrale rutinski. Ekipe su se izmjenjivale u mini serijama od po par golova pa se prednost sa poluvremena od 10 golova održavala do 51.minute. Tada Gruđanke prave završnu seriju od 6:0 dozvolivši domaćim igračicama da na kraju postignu 2 gola i smanje rezulltat na konačnih 20:34.

Utakmica veoma slična onoj od prije 15 dana u Zavidovićima, veoma optimistično najavljivana od strane domaćina, uz veoma bučnu podršku domaćih navijača i sa sličnim tijekom i konačnim ishodom.

U svakom slučaju Gruđanke su i svoje zadnje daleko gostovanje ove jeseni uspješno apsolvirale i do kraja ovog dijela sezone očekuje ih još domaća utakmica idućeg vikenda protiv OŽRK Jedinstva AR te gostovanje u obližnjem Mostaru kod Katarine u zadnjem kolu.

Svim igračicama i trenerici pripadaju velike čestitke za igre i rezultate u ovoj sezoni, a posebno na zadnjim gostovanjima.

Ovom pobjedom ekipa HŽRK je nakon 9 odigranih kola ostala na prvom mjestu premijerligaške ljestvice sa maksimalnih 27 bodova.

ŽRK Goražde Heim-Meih – HŽRK Grude 20:34 (7:17)

ŽRK Goražde Heim-Meih: Dunja Brankovan, Amera Barut, Emina Mujagić 7(2), Amina Zejnilhodžić, Arijana Hrelja, Minika Išpanović 3, Ajala Alikadić 3, Slađana Mitrović 5, Tamara Petkovič, Mirnesa Halimić, Ajla Srna, Azra Balić, Iman Hubjer, Lamija Borčak, Ismhana Perla, Zerina Bujak 1

Trener: Damir Marevac
Sedmerci:3(2)
Isključenja:10 minuta

HŽRK Grude: Darjana Vukliš, Anđela Milas, Amanda Marić 4(1), Nikolina Čutura 5, Ana Nikić, Ana Vrančić 9, Martina Vukanović, Andrea Prusina 8, Martina Kraljević 1, Edina Demić 3, Anita Azinović 4, Anđela Boras, Lara Šimić

Trener: Zlata Zubac
Sedmerci:5(1)
Isključenja:6 min

HZRK Grude