Nakon tri domaće pobjede na Pecari i poraza u Mostaru i Gabeli, „Plavo-bijeli“ će u subotnjem derbiju protiv Željezničara tražiti bod(ove)u gostima. Široki je dobio zadnje tri prvenstvene i kup utakmice sa Željezničarom, na Grbavici s poštovanjem govore o Širokom kao tradicionalno neugodnom protivniku, no trener Goran Sablić upozorava kako će za pozitivan rezultat biti potrebno, prije svega, popraviti igru u obrani.

– Prioritet nam je nakon dva gostujuća poraza donijeti pozitivan rezultat s Grbavice. Za jedan ili tri boda trebamo odigrati perfektno u fazi obrane. Na temelju organiziranosti i maksimalnoj koncentriranosti u tom segmentu igre, a znajući da obranu zapravo igra svih 11 igrača, možemo se nadati pozitivnom rezultatu u derbiju. To je moguće, za to imamo kvalitetu, kazao je na konferenciji za novinare trener Sablić.

Svi nogometaši su na dispoziciji, Sabliću ima „slatke brige“ koga uvrstiti u udarnih 11. Krstanović je otišao, no za njegovu poziciju ne konkurira Baša, koji je ciljano doveden za krilnu poziciju. A u vrhu napada Krstanovića će, još „važe“ Sablić, zamijeniti Wagner, Čabraja ili mladi Jurić.

U svakom slučaju, u redovima „Plavo-bijelih“ znaju kako treba odigrati protiv Željezničara. Potvrdio je to i sam trener pred „sedmom silom“, uz optimističan dodatak da će Široki u derbiju „izgledati onako kako treba i pokazati svoje pravo lice“, priopćeno je iz kluba s Pecare.

SirokiBrijeg.info