Gmail stiže u Dark mode

Da je tamni način rada aplikacija sada u trendu su konačno shvatili i snažniji igrači u svijetu industrije pametnih telefona, pa je nakon uvođenja tamnog načina rada Android sučelja u Androidu 10, Google odlučio počastiti korisnike njihove Gmail aplikacije. Nakon što je Gmail odbacio crvenu temu aplikacije i gotovo kompletno sučelje obojao u bijelo, stiže i tamni način rada, no ne za sviju.

Naime, ako ste korisnik Androida 10 (što za sada i nije moguće osim ako ne koristite samo nekolicinu uređaja koji su već primili nadogradnju), u roku od naredna dva tjedna, tamni način rada Gmaila stiže na vaš telefon. S druge strane bare, ako pak koristite iOS 11 ili noviji (a velika je mogućnost da jeste jer iOS 11 podržava velik broj trenutno popularnih iPhonea), također se uskoro možete obradovati tamnom načinu rada Gmaila.

Gmail će na Androidu 10 automatski pratiti postavke štednje baterije što znači da će se uključiti tamni način rada automatski kada uključite štednju baterije (jer tamnije aplikacije štede bateriju na telefonima s AMOLED zaslonima), ali ćete temu moći i ručno uključiti kada poželite u postavkama aplikacija. Na iOS-u, korisnici verzija 11 i 12 će moći samo ručno uključiti tamni način rada, a na verziji 13, Gmail će pratiti tamni način rada sustava.

BajtBox.com