Milan Ševo, bivši tajnik HDZ BiH Ljubuški, vlasnik škole LOGOS u Mostaru, djelatnik ZZO ZHŽ i zastupnik u Skupštini ZHŽ, bi trebao imati odgovor na pitanje gdje je nestala arhiva Gradskog odbora stranke za vrijeme dok je on bio tajnik odbora, a predsjednici Nevenko Barbarić i Ante Mišetić Sova, piše portal Ljubuski.net.

Ševu je na mjestu tajnika naslijedio još jedan čovjek debelog obraza – Vedran Markotić, isti Markotić koji bi, zajedno s Nevenkom Barbariće,, tadašnjim predsjednikom Županijskog odbora HDZ BIH, morao znati odgovore na pitanja tko je prepravljao knjige protokola, kako se ne bi dokazala kaznena djela kojima su stečene desetine tisuća KM iz institucija ZHŽ.

Zašto je bitna arhiva?

Jedno tužiteljstvo u FBiH je, na pisani upit, dobilo odgovor kako dokumentacije koja je potpisana od strane Milana Ševe, Nevenka Barbarića i Ante Mišetića Sove, dok je Ševo bio tajnik odbora, jednostavno nema, nestala je bez traga i glasa.

Kako se njome dokazuje, a dokumenata ima na pretek, kazneno djelo Milana Ševe, postavlja se pitanje kakva je njegov auloga u nestanku ili uklanjanju dokumentacije.

Cijeli Gradski odbor stranke i navedene osobe znaju da je Milas Ševo bio tajnik, kada je izabran i tko ga je naslijedio. Nikoga od tih članova nije sramota što su odbor pretvorili u kriminalnu skupinu i pitamo se kako mogu ostati čista obraza i mirne savjesti.

Pogodite tko je vodio istragu 25 mjeseci? Nitko drugi do Mladen Hrstić, najperspektivniji tužitelj Tužiteljstva ZHŽ.

Treba postaviti pitanje kako ovakve osobe uopće mogu dobiti povjerenje biračkog tijela i kako je HDZ dopustio ovoliko sramotu stranke?

Da sve bude još gore Milan Ševo i ostali likovi iz ove sapunice su uzor stranke i mjesta kojeg predstavljaju.

Ljubuski.net