Gavran: Vratio sam se u Slogu s nadom da ostanemo u Prvoj ligi FBiH

Ljubušku Slogu u novoj godini očekuje težak zadatak ostanka u Prvoj ligi FBiH. U prvom dijelu natjecanja Ljubušaci su rezultatski razočarali pa su promjene u igračkom kadru i stručnom stožeru bile nužne.

Tako je uprava kluba s Babovca za novog trenera Sloge angažirala iskusnog Borisa Gavrana kojem je ovo drugi angažman u Slogi u posljednjih godinu, jer je klub jedan dio protekle sezone vodio u Drugoj ligi FBiH Jug. U međuvremenu je vodio premijerligašku momčad, Rudar iz Prijedora.

– Nakon odlaska nisam prekinuo kontakte s ljudima iz Sloge, nego smo često komunicirali. Kada sam otišao iz Prijedora zvali su me da ponovno ostvarimo suradnju i pokušamo ostati sa Slogom u ligi pa smo došli do dogovora, kazao je Boris Gavran o povratku na klupu Sloge.

Ljubušaci se nalaze na posljednjem mjestu s učinkom od dvije pobjede, šest remija i sedam poraza, odnosno 12 bodova, pet bodova manje od Jedinstva i sedam bodova manje od 11.-og Radničkog čije pozicije vjerojatno donose ostanak.

– Kao što je i poznato situacija je teška i sigurno neće biti lako, ali ja ne dolazim bez nade. Ostanak će biti teško ostvariti, no to nije neizvedivo tako da uz određene promjene u igračkom kadru možemo ostati u ligi, optimističan je Gavran.

Dolaskom Gavrana, donedavni trener Sloge Ivo Ištuk postao je sportski direktor, a upravo su njih dvojica u sezoni 2007./08. surađivali u zeničkom Čeliku.

– Sigurno da će naše iskustvo u zajedničkom radu djelovati pozitivno. Ja i Ivo se znamo dugi niz godina i imamo odličnu suradnju tako da mislim da će to biti veliki plus za klub premda do sada nisam vodio klubove u Prvoj ligi Federacije, smatra novi strateg Sloge.

Pripreme za proljetni dio sezone bi trebale započeti 18. siječnja uz nemali broj promjena u igračkom kadru.

– U prvi dio sezone se ušlo s velikim ambicijama, a onda se uvidjelo da to baš i ne ide kako je zamišljeno, tako da će puno toga ovisiti o igračkom kadru. U prvih četiri – pet utakmica drugog dijela stvari će biti jasnije i vidjet ćemo kakve su nam šanse za ostanak, zaključio je Boris Gavran.

Dnevni list