FUP uhitio jednu osobu iz Ljubuškog osumnjičenu za oružanu pljačku iz 2013. godine

Policijski službenici Federalne uprave policije su uhitili jednu osobu iz Ljubuškog inicijala M.B (1988.), a koje je od ranije poznato policijskim i pravosudnim strukturama kao višestruki povratnik u vršenju imovinskih delikata.

Kako su naveli u priopćenju iz Federalne uprave policije, uhićenje je provedeno pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, u cilju rasvjetljavanja i dokumentiranja kaznenog djela ”Udruživanje radi činjenja kaznenog djela” iz člana 340., a u vezi s kaznenim djelom ”Razbojništvo” iz člana 289. i ”Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH, Naime, lišeni slobode M.B. se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru s drugim osobama 17. rujan 2013. godine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, otuđio vozilo s kojim se odvezao do zlatarske radnje ”Perla“ u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare inicijala I.B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju, navode iz FUP-a.

Nadalje se dodaje, kako je ”prilikom izvršenja razbojništva osumnjičeni M.B vlasniku zlatare I.B. nanio pištoljem u predjelu glave tjelesne ozlijede, a potom mu otuđio torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određena količinom novca, nakon čega se osumnjičeni dao u bijeg”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Županijskog suda u Mostaru pripadnici Federalne uprave policije izvršili su u Ljubuškom pretres kuće i vozila, koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, u zakonskom roku biti predana na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a uz Izvještaj o izvršenim kaznenim djelima, navodi se u priopćenju.

SirokiBrijeg.info