FUP protiv Milana Galića, kandidata za ravnatelja policije ŽZH, vodi istrage

Prije nekoliko dana Nezavisni odbor za imenovanje i reviziju je objavio natječaj za ravnatelja policije ŽZH. Natječaj, kao i mnogi što ih objavljuje vlast koja godinama radi nezakonito, pun je manjkavosti. Tako je u natječaju kazano da se mogu javiti kandidati koji imaju deset godina iskustva i da trebaju imati VII. stupanj stručne spreme, a to je po Nezavisnom odboru tri ili četiri godine “Bolonje”, odnosno 180 ili 240 ECTS bodova. I.stupanj “Bolonje” nije VII stupanj stručne spreme, već je VI., kao što stoji u zakonu. Ali vlast HDZ-a BiH ima svoje privatne škole i jasno je da ustrajavaju da nas zapljusne val neobrazovanih osoba upitnog studiranja na privatnim školama, tipa Ševa, piše portal Ljubuski.info.

Zašto je Milan Galić kandidat vlasti?

Izjava Milana Galića izrečena u jednom domaćem posuškom društvu da je Miroslav Galić vrhunski profesionalni policajac, jasno govori kojem jatu pripada. Miroslav Galić je osuđeni kriminalac, a zbog zataškavanja kriminala vlasti i one u MUP-u ŽZH, Milan Galić se postavlja kao odabrani kandidat. Međutim već ranije smo kazali kako Milan Galić nema uvjete za to mjesto i evo zašto.

2011. godine Milan Galić imenovan je za šefa detašmana F MUP-a u Mostaru. Na tu poziciju ga je imenovao Dragan Lukač, direktor FUP-a, a na prijedlog Zorana Galića, tada komesara policije u našoj županiji, što pokazuje da su u odličnim odnosu. Šef detašmana je morao imati čin glavnoga inspektora, a kako to Milan Galić nije imao, Zoran Galić mu protuzakonito bez internoga natječaja dodjeljuje čin glavnoga inspektora.

Vidite da je Zoran Galić mogao sve. On čin izvadi iz džepa i “tutne ga tamoka i vamoka”. Za vrijeme dok je bio na poziciji šefa detašmana FUP-a u Mostaru Milan Galić je svaki tjedan dolazio u caffe bar Buggatti, koji je bio u vlasništvu Zorana Galića, te mu je govorio sve o akcijama, koje se poduzimaju u F MUP-u i koje aktivnosti planira, govori izvor portala Ljubuski.info.

Sve njihove susrete u kafiću su zabilježile sigurnosne agencije pošto se navedeni kafić nalazio pod prismotrom sigurnosnih agencija, jer su iste dobivale informacije, kako se Zoran Galić u njemu sastaje sa Matom Šimićem, Robertom Iličićem i Bašićima, što su kasnije i službe evidentirale fotografijama.

Istrage

U rujnu 2015. godine Milanu Galiću je isticao četverogodišnji mandat na mjestu šefa detašmana, te je kriminalna policijska struktura zagovarala njegov ostanak na poziciji, ali Dragana Lukač nakon što saznaje da je Milan Galić postupao po naputcima Zorana i Miroslava Galića i da je počinio više kaznenih djela dok je bio na poziciji u Mostaru, donosi rješenje, kojim vraća Milana Galića u Ljubuški.

Trenutačno FUP provodi više istraga protiv Milana Galića, a neke od njih se odnosi na teška kaznena djela u svezi organiziranoga kriminala, zlouporabe položaja, prikrivanja, doznaje se iz policijskih krugova.

Zbog svega okvirno navedenoga vidljivo je zašto Milan Galić zaslužuje da postane ravnatelj policije u ŽZH. Zar je potrebno ulaziti detaljnije u ovaj problem?

Ljubuski.info