FRKA MEĐU HDZ-ovcima U LJUBUŠKOM: Oporba se sastala i dogovorila kako će onemogućiti izborne krađe

Nakon 30 godina ljubuške demokracije, 6 političkih subjekata su napravili zajednički iskorak u cilju suzbijanja izborne krađe na predstojećim Lokalnim izborima.

Večeras su neovisni kandidati za GV Ljubuški (Krešo Vujević, Krešo Šimović, Dražen Pehar i Zoran Gavran), lista HSP-a i Hrasta Ante Paponje, u hotelu Bigeste održali sastanak s prvom skupinom svojih članova i predsjednika Biračkih odbora s jednim zajedničkim ciljem.

Svima je dato na znanje kako su oni na Izborni dan jedina vlast na Biračkim mjestima, i da je u njihovim rukama velika moralna odgovornost pred svim građanima.

Spomenuti politički subjekti su upozorili na lošu suradnju kad je u pitanju Izborno Gradsko Povjerenstvo na čelu sa Stipom Bubalom, koji sebi daju za pravo uplitati se u premještanje i postavljanje članova BO bez suglasnosti političkih subjekata i to prije no što su pozvali članove na obuku.

Na sastanku se čulo kako su neki članovi BO već davno odjavili svoje sudjelovanje na Izborni dan, a ispostavilo se kako su isti unaprijeđeni od IGP u predsjednika BO. Što drugo zaključiti već to da su vršeni pritisci i nakon saznanja kako je član odustao imaju u pripremi slobodno mjesto predsjednika BO.

Sudionici su još upoznati s brojnim nepravilnostima na Biračkim mjestima iz proteklih godina, kao što su “Klub Vijećnika 305”, takozvana “Veljačka kenja”, te otvorene otpečećene vreće koje su na prošlim izborima stigle u Vijećnicu iz G. Radišića.

Malo je čudno kako do sada članovi i predsjednici BO još nisu upoznati sa svojim Biračkim mjestima.

Stoga, portal Ljubuski.net prvi javno objavljuje sve upisane članove i predsjednike po svakom BO, kao i njihove zamjenike (PDF dukument ispod članka).

Većina članova je pozivano i pozivati će se sljedećih dana preko kraće poruke koju prenosimo u cijelosti:

Poštovani članovi i predsjednici Biračkih Odbora (BO), Vi koji ste od vaših političkih Subjekata predloženi na časne građanske dužnosti, upućujemo Vam ovu poruku uz upozorenje!

Dužni smo vas blagovremeno informirati i upoznavati s Vašim pravima koja su na snazi od trenutka kad ste odlučili postati dio odgovornog izbornog procesa na dan 15.11.2020!

Naime, već imamo čvrstih saznanja kako se pojedine naše članove nagovara da se povuku i odustanu, nekim se nudi unaprijed novac da odustanu i jednostavno ne dođu na svoju dužnost na Izborni dan. Mi pozorno pratimo sve te nečasne aktivnosti nastale u režiji onih kojima nije stalo do poštenih i pravednih Lokalni Izbora.

Stoga Vas pozivamo večeras u 19h., hotel Bigeste, na kraći sastanak i upoznavanje.

Ako niste u mogućnosti nazočiti večeras, to potvrdite porukom istom političkom Subjektu od kojeg ste je primili kako bi Vaš dolazak planirali za drugu priliku u sljedećih nekoliko dana.

POPIS: Članovi i predsjednici po svakom BO, kao i njihovi zamjenici

Ljubuski.net