FOTO: Završeni radovi na spajanju cjevovoda koji će ponuditi drukčiju situaciju oko vodovoda u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – U četvrtak, 23. listopada, zbog izvođenja radova na spajanju glavnog gravitacijskog cjevovoda Ø 600 sa glavnim transportno distributivnim cjevovodom Ø 400 u ulici Matije Gupca bila je prekinuta vodoopskrba na području cijeloga grada.

Glavni radovi su završeni u večernjim satima, čime je se vodoopskrba vratila u normalno stanje. Želimo se zahvaliti građanima na strpljenju i razumijevanju.

Ovim radovima stvaraju se pretpostavke za puštanje u pogon novog transportno-distributivnog cjevovoda Ø 400 koji ide u pravcu Kočerina. Duljina novog cjevovoda od „Bošnjakovih kuća“ do tvrtke „Feal“ iznosi oko 5 kilometara, a uskoro će se staviti u funkciju. Njegovo puštanje u pogon možemo očekivati u narednim danima. Također, važno je naglasiti da će se dio prometnice na kojoj su izvođeni radovi sanirati i vratiti u prvobitno stanje.

Navedenim projektom poboljšat će se vodoopskrba u naseljima Trn, Mokro, Turčinovići i Oklaji. Također, stvorit će se pretpostavke za vodoopskrbu u MZ Buhovo, Ljubotići i Dobrkovići, kao i pretpostavke za poboljšanje vodovodne mreže na Kočerinu koja je već zasebna cjelina.

Grad Široki Brijeg