Home Vijesti Politika FOTO: Vesela ekipa u Parku prirode Blidinje slavila nacionalni američki praznik Dan zahvalnosti

FOTO: Vesela ekipa u Parku prirode Blidinje slavila nacionalni američki praznik Dan zahvalnosti

0
FOTO: Vesela ekipa u Parku prirode Blidinje slavila nacionalni američki praznik Dan zahvalnosti

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima ovog utorka je u Parku prirode Blidinje održao radni ručak sa šefom Terenskog ureda OCSE-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom.

Povod za održavanje ovog druženja bio je Dan zahvalnosti, tradicionalni praznik u Americi koji se proslavlja s obitelji i prijateljima.

Ovom prigodom obišli su Park prirode Blidinje, koji je zaslužio status parka prirode raskošnim prirodnim bogatstvima i iskonskom planinskom ljepotom.

William Ozkaptan je izrazio svoje divljenje ljepotama prirode i zahvalio se na gostoprimstvu, rekavši: „Kao što često kažem, Hercegovina je jedno jako posebno mjesto – blizu mora, a u planinama, baš kao Sierra u Californiji“, poželjevši Bosni i Hercegovini da što prije postane članica Europske unije.

Domaćin ovog događaja predsjednik Ćosić poželio je dobrodošlicu gostima, kazavši između ostaloga: “Dan zahvalnosti simbolizira suživot različitih kultura i tradicija, a mi smo bogati tim različitostima. Nadamo se da ćemo pronaći način kako bismo afirmirali te razlike kao bogatstvo, a ne da uvijek tinjaju kao nekakvi uzroci nesporazuma. Neka ovaj dan ostane zabilježen kao početak jedne nove tradicije.“

Vlada ŽZH