ŠIROKI BRIJEG – U sklopu obilježavanja “Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk”, danas su u središtu Širokog Brijega delegacija političara, jedan fratar te nekoliko građana Širokog Brijega polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odali počast za sve pobijene franjevce i puk.

Nakon što su gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić položili vijenac, te zapaljenje svijeća odmah do njega stavili predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić,  predsjednik Gradskog vijeća Široki Brijeg Vinko Topić i Pero Kožul, predsjednik Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta II. svjetskog rata i poraća, uslijedilo je  intoniranje himne Republike Hrvatske “Lijepa naša domovino”.

Polaganjevijenacaširoki 05022016 5Nakon himne uslijedila je molitva za pobijene franjevce i puk koju je predvodio vicepostulator postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće” fra Miljenko Stojić.

Ne smijemo zaboraviti da su još nazočili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici gradske, županijske izvršne i zakonodavne vlasti, koji su odmah nakon ove ceremonije razišli na svoja radna mjesta, jer je bio radni dan!

Podsjetimo i to kako je Općinsko vijeće Širokog Brijega 23. veljače 2012. donijelo odluku da se 7. veljače obilježava kao “Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk”.

 

Mili Marusić / SirokiBrijeg.info