FOTO: Tko su djevojke koje su proglašena najboljim sportašicama Širokog Brijega u 2017. godini?

Nakon što smo u ponedjeljak predstavili “mušku ekipu” koja je proglašene najboljim sportašima Širokog Brijega u 2017. godini. Na red je došla i ženska ekipa.

Pa krenimo redom predstavljanjem:

JOSIPA ĆORIĆ ( HCK ŠIROKI ) – NADA GODINE (do 14. god.)

Kontinuitet odličnih rezultata Josipa Ćorić je potvrdila i u 2017 godini. osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju na sedmom Chearleading državnom prvenstvu BiH održanom 26.03.2017 godine u Posušju. Kao članica prve postave sa HCK ŠIROKI oduševila je nastupom na Hrvatskom Supertalentu Nove TV.

RUŽICA HRKAĆ (Karate klub ŠIROKI BRIJEG) – NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA (14-16 god.)

Rođen 20.06.2003. u Mostaru.

Ružica je kazala kako karate trenira od svoje pete godine. Karate je izabrala zahvaljujuci svojoj starijoj braći. Ponekad je odlazila na njihove treninge da ih gleda i to ju je privuklo da krene trenirat taj sport.

U prošloj godini je imala dobre rezultate na natjecanjima. Na svim natjecanjima na kojima je nastupila u prošloj godini osvojila je medalju. kako je kazala, svaki dan trenira, a trener mi je brat Marin Hrkać.

Rezultati:

3. Mjesto Drzavno prvenstvo Hrvatske

2. i 3. Mjesto na prvenstvu Zagreba

1. Mjesto ekipno Ljubuski open

1. Mjesto pojedinacno Ljubuski Open

1. Mjesto Rama open

1. Mjesto Ilidza open

2. Mjesto Čitluk open

3. Mjesto Split open

Te još 6 medalja sa liga Hercegovine

DANICA JURIĆ (Judo klub HERCEGOVAC) – NAJUSPJEŠNIJA ŠPORTAŠICA – JUNIORKA

Danica Jurić džudom se počela baviti u Džudo klubu Široki Brijeg u prvom razredu osnovne škole. Trenutačno je članica Džudo kluba Hercegovac iz Mostara i odlična učenica Gimnazije fra Dominika Mandića. Članica juniorske i seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine već nekoliko godina. Prošlogodišnja je državna prvakinja Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora i prvakinja u konkurenciji mlađih seniorki, te doprvakinja Bosne i Hercegovine u konkurenciji seniora. Nastavak je to uspjeha iz pretprošle godine kada je Danica Jurić bila seniorska doprvakinja i nositeljica bronce u konkurenciji mlađih seniorki .

Nositeljica je sveukupno 10 državnih medalja . Osvajačica je bronce na prošlom juniorskom Balkanskom prvenstvu održanom u Bugarskoj, te petog mjesta na prošlogodišnjem Balkanskom prvenstvu održanom u Rumunjskoj. Pretprošle godine osvojila je sedmo mjesto na Europskom prvenstvu za kadete u Finskoj, a 2017. godine bila je sedma na europskom kupu za seniore održanom u Dubrovniku.

U svojoj kolekciji ima 120 medalja sa raznih domaćih i međunarodnih natjecanja. Zanimljivo je da je već dva puta Danica Jurić bivala proglašena i sportašicom grada Mostara u mlađim kategorijama jer nastupa za JK Hercegovac iz Mostara.

ŽENSKI NOGOMETNI KLUB ŠIROKI BRIJEG – NAJUSPJEŠNIJA EKIPA

Ženski nogometni klub Široki Brijeg, je u prošloj godini završio na drugom mjestu u Prvoj ženskoj ligi FBiH. Također, u prošloj godini osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru u velikom, ženskom nogometu, u Čapljini, pod nazivom „Lipanjske zore 2017“. Klub je na tom turniru imao i najbolju vratarku turnira, Petru Ćužić.

ŽNK Široki Brijeg u svojim redovima ima reprezentativke u svim kategorijama. Kroz klub je u kratkoj povijesti prošlo 8 reprezentativki BiH i 5 reprezentativki Hrvatske. Od njih trenutno imaju 5 aktivnih članica u reprezentacijama. Tome možemo još pridodati kako je glavni trener Ivan Kvesić pomoćni trener u ženskoj “A“ reprezentaciji Hrvatske. ŽNK Široki Brijeg broji više od 50 aktivnih članica u dvije kategorije (kadetkinje i seniorke).

ANĐELA SOLDO (Karate klub ŠIROKI) – NAJUSPJEŠNIJA ŠPORTAŠICA / SENIORKA

Članica Karate kluba ŠIROKI je i u ranijim izborima najuspješnijih sportašica i sportaša bila birana 2010 za NADU GODINE te 2014 za najuspješniju juniorku.

U kalendarskoj 2017 godini na Državnom prvenstvu BiH postaje državna prvakinja u seniorskoj kategoriji bez izgubljenog poena. Na državnom prvenstvu BiH za mlađe seniore U 21 osvaja drugo mjesto i srebrenu medalju. Na Balkanskom prvenstvu održanom u Herceg Novom (Crna Gora ) u pojedinačnoj konkurenciji osvaja drugo mjesto i srebrenu medalju. Uz pobjede na brojnim turnirima svakako najveću težinu imaju osvojena prva mjesta na prvom Split karate kupu i Ilidža open. Svojim rezultatima je osigurala nastup na Europskom karate prvenstvu u Sočiju koje se održava u veljači 2018 u Sočiju ( Rusija ).

Najznačajnije rezultate u protekloj godini je ostvarila kao članica Karate kluba ŠIROKI i Karate kluba NERETVA ( Mostar ).Uspješna je studentica je prve godina Kineziološkog fakulteta mostarskog sveučilišta. Upisom na fakultet u rujnu 2017 prelazi u Sveučilišni Karate klub Neretva ( Mostar ). Za svoje izuzetne rezultate ističe značajan doprinos svojih trenera Ivana Mandića i Žarka Kraljevića te sadašnjeg trenera Miroslava Klepića.

POVEZANI ČLANCI:

FOTO: Tko je muška populacija koja je proglašene najboljim sportašima Širokog Brijega u 2017. godini?

Uredio: Mili Marušić / SirokiBrijeg.info