ŠIROKI BRIJEG – Sa svih 11 novih igrača u odnosu na utakmicu sa Zrinjskim, Široki Brijeg je u samoj završnici utakmice došao do ipak uvjerljive (3:1) pobjede koja bi trebala jamčiti prolaz među četiri najbolje momčadi u Kupu BiH.

S obzirom na viđeno i brojne propuštene prigode “Plavo-bijelih” (prije svega, Ivankovićeva greda u 44. i vratnica Sesara u 63. minuti) pobjeda je mogla biti ranije osigurana i s uvjerljivijom prednošću, no, s obzirom i na dosta pogrešaka u veznoj liniji, iz kojih su se izrodile polukontre i kontre gostiju, moglo je biti i tješnje od ovih 3:1.

širokimladostdk09032016-3

Uspavanku u prvom poluvremenu na trenutak je prekinuo Ivanković golom iz kaznenog udarca dosuđenog nakon prekršaja nad Buhačem – 1:0. Gosti su u 76. izjednačili iz polukontre preko Kobilice koji je samo tri-četiri minute ranije ušao u igru.

Uz malo veći angažman i pritisak u samoj završnici prvo Ivanković na Krstanovičevo proigravanje lijepim udarcem s 13-14 metara donosi minimalnu oprednost Širokom, a onda je i Krstanović sam strijelac iz neposredne blizine na ubačaj Crnova s lijeve strane – 3:1.

Nakon utakmice trener Slaven Musa istakao da rezultatom može biti zadovoljan, no igrom samo na momente. Trener Mladosti Ibro Rahimić čestitao je Širokom Brijegu na pobjedi i istaknuto neiskustvo kao slabost svoje momčadi da dođe do povoljnijeg rezultata. Više u video prilogu…

Uzvratni susret na rasporedu je 16. ožujka.

STRIJELCI: 1-0 Ivanković (36-11m), 1-1 Kobilica (76), 2-1 Ivanković (88), 3-1 Krstanović (90).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Kožul, Ivanković, Landeka, Menalo (58. Krstanović), Sesar, Buhač (46. Crnov), Karačić, Bralić, Kresinger (68. Ćorluka), Marković. Trener: Slaven Musa.

MLADOST (DK): Lalić, Gačan, Bošković, Šišić, Hrelja, Rizvanović, Hodžić, Poček (88. Hrvat), Husić (72. Kobilica), Čović, Asanović (72. Sušić). Trener: Ibro Rahimić.

NK Široki Brijeg