ŠIROKI BRIJEG – Edukacijom djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća u dječjim vrtićima ‘Pčelica I’, ‘Osmijeh’, ‘Maslačak’ i ‘Koko’ provedena je edukacija u svim vrtićima u Širokom Brijegu.

„Da je edukacija djece u dječjim vrtićima pun pogodak potvrđuju djeca koja nas s oduševljenjem dočekuju. To su nam potvrdile i tete koje su nam rekle da su djeca s nestrpljenjem čekala dan kada će im u posjetu doći pripadnici civilne zaštite, vatrogasci i GSS-ovci“, izjavio je nakon današnje edukacije Mladen Bošnjak pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke koja je uz općinske/gradske službe civilne zaštite organizator ove edukacije.

Pripadnici vatrogasnih postrojbi, Gorskih službi spašavanja i općinske/gradske i županijske civilne zaštite upoznali su djecu s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama (121 operativni centar civilne zaštite, 122 policija, 123 vatrogasci i 124 prva pomoć), te ponašanju u slučaju požara, potresa i drugih prirodnih nesreća.

Nakon Posušja i Širokog Brijega edukacija djece o ponašanju u slučaju požara, potresa i drugih prirodnih nesreća održat će se u dječjim vrtićima u Ljubuškom u srijedu 29. studenoga.

SirokiBrijeg.info