U nedjelju, 11. prosinca u prepunom kinu „Borak“ održan tradicionalni 17. samostalni koncert mažoretkinja pod nazivom “Mažoretkinje Gradu svome”.

Na navedenom koncertu, predstavile su se sve skupine mažoretkinje, u disciplini štap i pompon, u formaciji i neformacijama (solo i duo).

mgs12122016-2

Na koncert su došli gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić. U svom obraćanju gradonačelnik Kraljević je čestitao mažoretkinjama na uspjesima i poželio im sve najbolje u budućem radu. Širokobriješke mažoretkinje zahvalile su se gradonačelniku Miri Kraljeviću na podršci i svakom obliku pomoći.

Širokobriješke mažoretkinje osnovane su krajem 1999. godine kao neprofitna udruga, udruženje građana. Mažoretkinje grada Širokog Brijega danas broje preko 400 članica raspoređenih u četiri dobne skupine: dječji sastav, kadeti, juniori, seniori i vrtićke hobi skupine.

mgs12122016-9

Dosad su sudjelovale na 14. državnih prvenstava gdje su osvojile preko 200 medalja.

Mažoretkinje su neizostavan dio svih kulturnih i sportskih događanja u Širokom Brijegu a i šire.

Zadnjih par godina, apsolutne su državne prvakinje u BiH. Na posljednjem održanom Europskom prvenstvu u Vinkovcima osvojile su čak 8 europskih medalja. U seniorskoj kategoriji zlato i srebro, u juniorskoj tri bronce te u kadetskoj 3 bronce. Nakon nikad teže sezone, osvojile su najviše odličja.

SirokiBrijeg.info