FOTO: Danijel Ivanković

ŠIROKI BRIJEG – Sukladno ranijim najavama ovog ljeta je sa radom otpočela Omladinska škola HNK Mladost – Široki Brijeg, te na igralištu SC “Lipovice” u Kočerinu gotovo svakodnevno trenira 60-tak dječaka! Uglavnom je riječ o dječacima iz Kočerina, te okolnih mjesta koja gravitiraju ovom području, a kao što su prvenstveno Ljubotići, Privalj ili Dužice.

Kako su kazali za portal Dnevno.ba iz Uprave HNK Mladost javljaju se i roditelji djece iz udaljenijih mjesta, pa se i na ovaj način potvrđuju svi pozitivni komentari i glasine kada je riječ o spomenutom sportskom kolektivu, koji je utemeljen prošlog ljeta, a već u prvoj sezoni djelovanja prva momčad je izborila plasman u viši rang natjecanja.

kocerin5-16072016

Pokretanje Omladinskog pogona samo je nadogradnja cijelog, očigledno jako dobro osmišljenog projekta, a što se tiče prve momčadi oni, kako čujemo, ni u Drugoj ligi ne žele biti samo “promatrači”, odnosno jedno ljeto “otplesati”, pošto imaju puno ozbiljnije namjere nego što se to do sada mislilo.

Prioritet kluba u sezoni 2016/17. ipak je udaranje čvrstih temelja u radu Omladinske škole, pa se i ovom prilikom zainteresirana djeca i njihovi roditelji pozivaju da se priključe, a za sve potrebne informacije mogu se obratiti putem Facebook stranice (službena web stranica kluba je upravo u izgradnji) ili putem službenog maila kluba: hnkmladostsirokibrijeg@gmail.com.

kocerin6-16072016

U toj prvoj sezoni s djecom će raditi 2-3 nogometna trenera, klub će se s omladinskim selekcijama natjecati u odgovarajućim ligama, iako još nije definirano hoće li mlađe kategorije svoje službene utakmice igrati na igralištu SC “Lipovice” ili poput seniorske momčadi na igralištu SC-a “Musa-Karačić” na Mostarskom Blatu.

Na igralištu SC “Lipovice” ovih dana uvelike se obavljaju određeni zahvati što najbolje dočaravaju naše fotografije, te ovaj teren dobija jedno sasvim novo ruho. Kočerinjani su zbog svoje djece oduševljeni cijelom pričom, te kako ističu riječ je o najvećem poslijeratnom projektu u ovoj, ponajvećoj Mjesnoj zajednici Grada Širokog Brijega, a koja je nažalost svih ovih godina bila dobrano “uspavana” i zapuštena.

U HNK Mladost vjeruju kako će njihov projekt u predstojećem razdoblju naići na još plodnije tlo kod lokalnih gospodarstvenika i ostalih potencijalnih sponzora, a kako kažu svaka pomoć im je dobrodošla da bi se jedna ovako pozitivna sportska priča nastavila i u narednim mjesecima i godinama.

Dnevno.ba