Najbolji bend ovogodišnjeg, 15. po redu, West HerzegowinaFesta je Harvo Jay (Osijek / Hrvatska).

Najboljim filmom proglašen je ”Zovem se Adnan i neću vas raznijeti”, autora Adnana Smajića (Banja Luka / BiH) a nagradu za najbolju kratku priču osvojio je Branislav Banković iz Mladenovca u Srbiji za priču ‘Letnji san Živomira stolara’. Drugu nagradu osvojio je ErnadOsimć iz Brčkog s pričom ‘Univerzitetski mačak’ dok je priča ‘Posjeta’, koju je napisala Tanja Milutinović iz Beograda, osvojila terćemjesdto.

Najbolji stajling ima bend Sunday stories (Sarajevo / BiH).

Najbolji bend nagrađen je snimanjem pjesme u Muzičkom centru Pavarotti te snimanjem spota, a najbolji styling glazbenika nagradio je Levi’s. Nagradu za najbolji film osigurao je Eronet dok je pokrovitelj književnog dijela festivala portal Bljesak.info.

Naime, u službenom dijelu festivala predstavilo se deset bendova, prikazana su 23 filma a u književnom djelu za nagradu su se borila 32 autora.

Glazbeni žiri ove godine činili su Saša Antić, pjevač TBF-a, Miljenko Puljić koncert majstor Simfonijskog orkestra Mostar te kritičari Hrvoje Horvat i Zlatko Gall.

U filmskom žiriju bili su su Dragan Bjelogrlić, beogradski glumac, ĐeloHadžiselimović poznato tv-ime te Dragan Komadina, umjetnički direktor HNK Mostar te glumica Maja Zećo, a onajboljim kratkim pričama odlučio je žiri kojeg su činili hercegovačka književnica Martina Mlinarević Spota, Tanja Mravak spisateljica iz Sinja te beogradski pisac Đorđe Miketić.

FOTO: Mili Marušić

Posted by SirokiBrijeg.info on 4. kolovoza 2017

Festival je završen nastupom komičara Željka Pervana te koncertom benda Psihomodo pop, a u tri festivalske večeri kao gosti nastupili su Detour, Jinx te TBF. Ovogodišnji festival obogaćen je i programom SilentDisco, a posjetitelji su mogli uživati i u Jäger-zoni.

SirokiBrijeg.info