FOTO: Održano 13. druženje osoba s invaliditetom ŽZH

U Širokom Brijegu je povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održano 13. druženje osoba s invaliditetom ŽZH. Program obilježavanja započeo je misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu.

Druženje je nastavljeno u restoranu „Kod Čolića“. Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom ŽZH Zora Mikulić je pozdravila nazočne, te pohvalila suradnju s gradskom i županijskom vlašću kao i sve ostale koji pomažu Udrugu. Istaknule je mnoge probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom, ali i pozitivne pomake. Također, istaknula je planove i mogućnosti prema kojima će se poboljšati njihov položaj.

Molitvu prije svečane večere predvodio je širokobriješki gvardijan fra Tomislav Puljić.

Prisutnima su se obratili i mnogi predstavnici vlasti, kako s gradske tako i županijske i federalne razine. U ime gradonačelnika Mire Kraljevića sve prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika i šef Službe za gospodarstvo Predrag Naletilić. Vilson Crnjac, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, istaknuo je kako je Zavod pomagao ovu Udrugu, a to će činiti i u buduće. Prisutne je pozdravila i Jelena Šimić, predstavnica Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH. Ispred Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom prigodne riječi je uputio Vinko Jerenić koji je poručio kako ŽZH prednjači u zapošljavanju osoba s invaliditetom i povlačenju sredstava od Fonda.

U glazbenom djelu programa ove večeri nastupili su Jozo Vučić i Zdenko Damjanović. Program je vodila radijska voditeljica Franka Braćić. Osim službenog dijela, večer su uljepšali bivši i sadašnji članovi Frame Široki Brijeg kroz igrokaz „Teška li života prijatelju moj“. Najiščekivaniji dio večeri bio je dolazak Djeda Božićnjaka koji je svu djecu nagradio prigodnim poklonima.

SirokiBrijeg.info