FOTO: MIli Marušić

Povodom završetka humanitarne putujuće izložbe umjetničkih djela “Pomozimo zajedno!”, humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać” organizirala je završnu live aukciju umjetničkih djela koja se održala na Uskrsni ponedjeljak, u prostorijama Udruge na adresi Fra Didaka Buntića 56 u Širokom Brijegu.

“Naša cijela priča, kao i ova akcija, počiva na sloganu “Pomozimo zajedno” jer formula našeg uspjeha je zajedništvo. Kroz ovu akciju zajedništvo su pokazali brojni talentirani umjetnici, ali i brojni prijatelji Udruge diljem svijeta koji su svojim ponudama odlučili podržati i umjetnost i humanost”, rekao je Ivan Soldo, predsjednik humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” predstavljajući ovaj hvale vrijedan projekt.

Kolekcija od 79 umjetničkih djela u proteklih je godinu dana prikazana u točno 40 gradova diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tijekom cijelog trajanja izložbe, sva umjetnička djela su bila ponuđena i putem online aukcije na službenoj stranici Udruge www.humh.hr gdje su brojni zainteresirani već iskazali svoje ponude. Kroz ovu jedinstvenu kulturno-umjetničku akciju, Udruga je okupila tisuće posjetitelja iz različitih lokalnih zajednica koji su iskazali zadovoljstvo što kroz svoj interes za umjetnošću mogu djelovati za opće dobro i dobro svih svojih sugrađana podržavajući rad i djelovanje Udruge kroz projekt Dom fra Mladen Hrkać.

Rezultati aukcije doznat će se za nekoliko dana nakon što se zabilježe sve ponude na slike i kontaktiraju kupci istih.

Napomenimo i kako je predstavljen projekt izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać” koji će biti izgrađen u zagrebačkoj Dubravi te će moći istovremeno primiti čak 220 korisnika – oboljelih i njihovih obitelji, a koji u Zagreb dolaze na liječenje.

Dom “fra Mladen Hrkać” sadržavat će 55 smještajnih jedinica različitih karaktera, a istodobno će moći ponuditi smještaj i skrb za čak 220 osoba, uključujući smještajne jedinice za osobe s invaliditetom, kao i za one kojima je potrebna izolacija i karantena. Glavni način financiranja izgradnje ovoga humanitarnoga objekta koji će pomoći mnogim oboljelima iz Hrvatske i BiH te njihovim obiteljima bit će upravo Zaklada fra Mladen Hrkać.

Poseban obol ovom događaju dali su korisnici pomoći Udruge sa svojim članovima obitelji koji su s prisutnima podijeliti svoja iskustva i dojmove o Udruzi tijekom boravka na liječenju u Zagrebu. U glazbenom dijelu nastupili su Petra Šušak i Ana Raspudić, dok je program voditi Misijana Brkić Milinković.

Sve to možete vidjeti i poslušati u ponuđenom video prilogu:

SirokiBrijeg.info