FOTO: Obilježena 27. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG – U ponedjeljak večer, 13. ožujka, svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZ-a BiH Širokog Brijega obilježena je 27. obljetnica osnutka. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, kao i paljenjem svijeća ispred spomenika ministra obrane Gojka Šuška, te prvog predsjednika Republike Hrvatske i HDZ-a dr. Franje Tuđmana.

hdzšb13317 6

Svečana sjednica započela je „Lijepom našom“, te minutom šutnje za preminule članove HDZ-a i poginule i umrle hrvatske domoljube, nakon čega je prikazan 13-minutni dokumentarni film o osnivanju i djelovanju HDZ-a u Širokom Brijegu u proteklih 27 godina. Film je producirala Udruga ‘Riječ i slika’

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg Miro Kraljević u svom govoru osvrnuo se na početke djelovanja istaknuvši kako je trebalo puno mudrosti za donošenje političkih odluka u teškim vremenima. „HDZ BiH ne spava, aktivan je i svjestan odgovornosti, za sve dobro i za eventualno što nismo uradili“, poručio je Kraljević.

hdzšb13317 4

„Veliki broj naših članova obnaša odgovorne političke i društvene funkcije. Ovo govorim zato što želim poručiti svima mladima ljudima, da ne bježe od politike nego da se uhvate u koštac s njom, te na taj način grade bolji život za sve u Širokom Brijegu“, rekao je predsjednik Gradskog odbora Mladeži HDZ BiH Široki Brijeg Toni Galić.

Dopredsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽZH i zastupnik u Parlamentu BiH Predrag Kožul pričao je o detaljima prvih početaka HDZ u Širokom Brijegu, istaknuvši ponosno imena ljudi iz Inicijativnog odbora. Na kraju se osvrnuo na današnje vrijeme rekavši između ostalog da sve dobre stvari koje su napravljene na svim razinama vlasti dolaze iz struktura HDZ BiH.

Skupu se obratio predsjednik Inicijativnog odbora, član Predsjedništva HDZ BiH, aktualni predsjednik Vlade ŽZH i izaslanik predsjednika dr. Dragana Čovića, Zdenko Ćosić. Čestitao je svima 27. obljetnicu osnutka i prisjetio se ponosa koji je vladao u samim početcima stvaranja stranke. „Legitimni predstavnici hrvatskog naroda jasno su artikulirali političke ciljeve. Put u EU je neupitan, a izmjena izbornog zakona po kojem će onaj tko odlučuje imati legitimitet je cilj, koji je zahtjev zdravog razuma i postulat demokracije,“ poručio je Ćosić.

SirokiBrijeg.info