FOTO: Krenula redovna školska nastava u ŽZH bez nekih problema, ali s novim pravilima!

Ovog ponedjeljaka, 7. rujna, krenula je redovna nastava za školsku 2020./2021. godinu, ali po nekim novim pravilima.

Sam početak i uhodavanje će biti više stresni za sve, nego što su do sada bili iako ne sumnjamo kako će učitelji i roditelji biti još veća podrška svojim klincima da i ovu “prepreku” preskoče za što bolje i kvalitetnije obrazovanje od onoga koje se nameće!

Prva i Druga osnovna škola u Širokom Brijegu su razradile plan koji je malo više izmijenjen za razliku od prijašnjih godina.

Ali i takve izmjene, ne bi trebala puno utjecati na obrazovni sustav. Učitelji i razrednici će se potruditi da se sve svede na minimalne “prepreke”, a što smo mogli svjedočiti jutros ispred Prve osnovne škole u Širokom Brijegu.

Na samom početku, ravnatelj Miroslav Hrkać pozdravio je nove učenike. Poželio svima dobrodošlicu, pozvao djecu da se nastoje držati epidemioloških preporuka i kako su tu svi učitelji i razrednica da im olakšaju što ugodnije školovanje.

Razrednici su nakon toga poimenice prozivali nove učenike kako bi napravili odjeljenja i dogovorili se s njima oko početka održavanja školske nastave. Nakon toga su im podijelili zaštitne maske i uputili se prema učionicama kako bi im pokazali kako se ponašati prilikom dolaska i boravka u školi.

Upute koje nameću, nećemo ponovno pisati (nalaze se na ponuđenoj link stranici iznad). A svim školarcima želimo puno uspjeha, veselja i lijepih zajedničkih trenutaka. Dok sve vozače pozivamo da pokažu posebno razumijevanje u prometu i pripaze na naše školarce.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info