FOTO: Mili Marušić

Napokon na Pecari košarkaški derbi koji je popunio dvoranu i gdje su gledatelji moglo uživati gledati borbu na parketu dva susjedska kluba za Kup Herceg Bosne.

Obije momčadi su od početka susreta imali jedan cilj, a cilj je bio podići taj pehar. Iako su košarkaši Širokog bili spremni svoj dosadašnji trud i serijal nepobjedivosti u prvenstvu BiH okruniti ovom pobjedom, košarkaši Zrinjskog nisu im dozvolili na parketu tako lako prepustiti taj “plijen”!

Kako smo i rekli, od samog početka borba je trajala sa svih šuterskih pozicija, domaćini su prvu čertvrtinu poveli 27:22, a dok se poluvrijeme bližilo gosti iz Mostara lagano se približavali neriješenom rezultatu 41:41, s kojim se otišlo na poluvrijeme i kraći odmor nadoknade energije koju su izgubili kroz dotadašnji tijek utakmice koja je bila atraktivan s obje strane.

U nastavku Zrinjski u igru ulazi puno bolje, košarkaši Širokog uz nekoliko tehničkih pogrešaka u napadu gube lagano koncentraciju i gosti rezultatom 65:55 uzimaju treću četvrtinu.

Nastavak posljednje četvrtine donosi žešću ali slabo kontroliranu igru Širokog i sudačke zvižduke koji ih “malo zbunjuju i izbacuje iz takta”, dok Zrinjski “ostaje na zemlji” i drži svoju prednost, te na kraju ostvaruju pobjedu rezultatom 81:71 i preuzimaju pehar Kupa Herceg Bosne.

Sve u svemu dobra košarka, atmosfera, navijači, trganje živaca i bez ekscesa što je najbitnije, sve je prošlo u sportskom duhu!

Najbolji u redovima Širokog na bili su Mateo Drežnjak sa 15 koševa, dok su njegov brat Dario i Goran Filipović ubacili po 14 koševa.

Kod Zrinjskog najbolji je bio Ivan Ramljak koji je postigao 20 koševa, a Todorović i Milićević po 18 koševa.

VIŠE FOTOGRAFIJA na službenoj Facebook stranici portala SirokiBrijeg.info:

FOTO: Mili Marušić

Objavljuje SirokiBrijeg.infoNedjelja, 10. veljače 2019.

HKK ŠIROKI: Lončar (2), Filipović (14), Planinić, Čolak, Zubac (12), Kraljević (4), Šušak, Karačić (6), M. Drežnjak (15), D. Drežnjak (14), Batinić (4), Damjanović; Trener: Danijel Jusup

HKK ZRINJSKI: Šutalo, Lužajić (11), Pajić, Sokolović (12), Golemac, Zlomislić, Todorović (18), Miličević (18), Ljujić (2), Milinović, Perković, M. Ramljak (20); Trener: Hrvoje Vlašić.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info