FOTO: “Jelića okuka” u Širokom Brijegu ponovno pokazala svoju lošu stranu za vozila!

ŠIROKI BRIJEG – Danas oko 10 sati u blizini Gradske Mrtvačnice u Širokom Brijegu, dogodila se nova prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila.

Naime, zbog skliskog kolnika, lošeg asfalta, ulja na cesti što ga kišnica niz prometnicu slijeva, a koji je poput sante leda u ovom opasnom zavoju “Jelića okuke” za brojna vozila sa lošim gumama, malo većom brzinom od dozvoljenih 30 KM/H što je isto previše. Jer i karijolu da guraš po tom zavoju, lako dođe do proklizavanja i prometne nesreće koja može biti kobna ne samo za vozila, nego i za vozače i suvozače.

Kako smo mogli uočiti na licu mjesta. U ovom slučaju osobno vozilo marke Mercedes koje se kretalo iz smjera Briga prema Gradu je izgubilo “kompas” u ovom zavoju i pri tome izravno u vrata vozača udarilo drugo vozilo koje se kretalo prema Brigu.

Kakav je udes bio, sreća što nitko ozbiljno nastradao nije. Dok je na oba vozila počinjena velika materijalna šteta.

Za vrijeme očevida djelatnici PU Široki Brijeg ostale sudionike prometa preusmjeravali su kroz područje gradske mrtvačnice, tako da nije bilo zastoja niti zaustavljanja prometa niti iz jednog smjera. A djelatnici koji su zaduženi za održavanje puteva uskoro su stigli na mjesto događaja i donekle sanirali sitnim pijeskom dio prometnice na kojoj se dogodio udes.

Ulje je i dalje na cesti, zavoj je i dalje opasan, a na vama je koji njome prolazite da prilagodite vozilo uvjetima na tom djelu prometnice uz veći oprez.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info