FOTO IRONIJA: “Pogled na budućnost” prije ulaska u Dom zdravlja Široki Brijeg

Od ponedjeljak do petka, svako jutro ispred Doma zdravlja Široki Brijeg od 7 sati gužve su sve veće. Ulaza nema u zgradu DZ dok se ne obave osnovni pretpregledi i upiše svatko tko želi ući do doktora na pregled!

Jedan bijeli kontejner i jedna drvena kućica u kojoj su smješteni liječnici koji obavljaju pretpreglede i uzimaju podatke pacijenata prije nego će doći u kontakt s liječnicima unutar Doma zdravlja. Bijeli kontejner odmaknut od njega nekoliko metara, a koji nas sada ne zanima u ovoj temi, koliko je zanimljiva drvena kućica u kojoj se nalaze po dva liječnika/ce i koji od pacijenata uzimaju podatke zbog čega su došli liječničku, obavljaju narudžbe i mjere temperaturu, te pacijente upućuju dalje do osobnog liječnika na pregled ili što već trebaju.

Moramo priznati, liječnici koji se unutar drvene kućice nalaze stvarno su ovog puta susretljivi i olakšavaju svojim sugrađanima koliko je moguće da što prije odrade to zbog čega su došli.

Jedna od zanimljivosti ispred te kućice i pulta za prijem pacijenata je stablo na kojem se nalazi nekoliko okačenih smrtovnica, što svakome tko dođe daje jednu “pozitivnu” sliku “pogleda u budućnost”!

Ostaje nejasno, gdje su naši psiholozi, a kojih pretpostavljamo ima i u Domu zdravlja Široki Brijeg, kao i sam ravnatelj ove ustane se izučavali, i da li su svjesni koliko subliminalne poruke mogu utjecati na psihičko raspoloženje kod ljudi, pogotovo kada dođu na jedno ovakvo mjesto, a sigurno nisu došli jer nemaju drugog posla ili iz dragosti!

Po Širokom Brijegu postoji jako puno mjesta na kojima se Osmrtnice mogu postavljati, ali ispred Doma zdravlja i pulta za prijem i “pred nos” ljudi koji su došli obaviti pregled ili uzeti uputnicu za neku operaciju, definitivno nije mjesto da se tu nalaze.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info