FOTO: Grad Široki Brijeg napokon kupio Mercedesa za vatrogasno vozilo!

U krugu Vatrogasnog društva Široki Brijeg danas je izvršen prijem vatrogasnog vozila kojega je kupio Grad Široki Brijeg.

U mjesecu ožujku završena je sva potrebna natječajna procedura, a Grad Široki Brijeg i širokobriješki vatrogasci dobili su vozilo kakvo zaslužuju.

Vatrogasno vozilo Mercedes Atego od opreme posjeduje spremnik vode od 3000 litara i spremnik pjene od 200 litara, centrifugalnu pumpu za srednji i visoki tlak, navalno vitlo, top za gašenje upravljiv iz vozila, dok je pogon na sva četiri točka i prilagođen za terenske vožnje. Također, opremljen je dodatnom opremom za unutarnju navalu i tehničke intervencije.

Prezentaciji su nazočili gradonačelnik Miro Kraljević i pomoćnik gradonačelnika i šef Službe za civilnu zaštitu Željko Vukoja. Izrazili su zadovoljstvo novim vozilom kojim će se pripadnici vatrogasne postrojbe moći dobro pripremiti za sezonu požara.

Cilj Gradske uprave je povećati sigurnost i spremnost vatrogasne postrojbe i zbog toga smo se odlučili na kupovinu vatrogasnog vozila. Prošle godine Vatrogasno društvo Široki Brijeg dobilo je jedno interventno vozilo. Radi se o pick-up teretnom vozilu marke Nissan Navara koji je u međuvremenu opremljen za tehničke intervencije i prometne nesreće. Također, Uprava Civilne zaštite ŽZH i Vlada ŽZH uskoro će krenuti u nabavku specijalnih vozila koja će se dati na raspolaganje vatrogasnim postrojbama. Ovim ulaganjima spremnost postrojbi podiže se na viši razinu.

Prilikom prezentacije vozila Gradonačelnik je obišao prostorija Vatrogasnog društva. U tijeku je izvođenje građevinskih radova, u uskoro se očekuje uredsko opremanje prostora.

SirokiBrijeg.info