FOTO: Dva vikenda i oko 300 mladih nogometaša prošlo kroz 3. malonogometni turnir Herceg Sport Kup

Dva vikenda u Širokom Brijegu odigravao se malonogometni turnir Herceg Sport Kup 2019. u organizaciji Škole malog nogometa Herceg Sport iz Širokog Brijega.

Turnir je organiziran već treću godinu za redom u pet dobnih kategorija. Najmlađi uzrasti nogometaša koji su sudjelovali na ovom turniru su 2011./12. godište, a dok su oni najmlađi 2013./14. godište također imali svoju prezentaciju i odigrali nekoliko revijalnih utakmica i tako se pripremili za narednu sezonu turnira na kojemu će i oni sudjelovati.

“Kroz ovaj dvotjedni turnir prošlo je 15-ak ekipa iz cijele Hercegovine od Mostara, Gruda, Širokog Brijega, Čapljine, Ljubuškog, doslovno iz cijele Hercegovine, gdje je sudjelovalo oko 300 djece na što smo jako ponosni. Sam turnir smo digli na jednu veliku razinu što nam daje motiv da iduće godine budemo još bolji u organizacijskom smislu” – govori za portal SirokiBrijeg.info Jozo Šušak jedan od trenera Škole malog nogometa Herceg Sport iz Širokog Brijega.

Ono što smo doista mogli uočiti u dvorani je to da uvjeti održavanja ovog turnira su na razini pravog malog nogometa. A što se reakcija tiče ovih mladih nogometaša su više nego pohvalne. Dvorana, umjetna trava, ambijent od navijača i gledatelja za svaku su pohvalu kao što je bio i svaki potez i svaki zgoditak na utakmici.

S obzirom na dosadašnji broj ekipa i natjecatelja, pitali smo trenera Šuška na koji način imaju u planu za iduću godinu ovaj turnir podići na razinu više.

“Ne smijem puno otkrivati, ali sa svojim kolegom i trenerom Borisom Dujmovićem nastojat ćemo naredne godine organizirati i dovesti ekipe iz Hrvatske, što će definitivno dati još jednu veću čar ovom tradicionalnom turniru, a i samom natjecanju” – odgovara nam Jozo Šušak.

Moramo napomenuti, osim ovog trećeg malonogometnog turnira, Škola malog nogometa Herceg Sport ovih dana je proslavila i svoj treći rođendan i što je još zanimljivije u svom “pogonu” već imaju preko 130 nogometaša. Te ovom prilikom najavljujemo u narednim danima jednu lijepu priču o njima.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info