FOTO: Belgijski izviđači i ove godine uređivali rijeku Lišticu

Širokobriješki odred izviđača “Široki Brijeg”, kao i proteklih godina, organizirao je boravak belgijskih izviđača – volontera u Širokom Brijegu.

Naime, u Širokom Brijegu boravi skupina od 19 mladih belgijskih izviđača – volontera koji na lokalitetu Borka, vrela rijeke Lištice, prirodnom hercegovačkom biseru, volonterskim radom provode sve aktivnosti iz projekta koje su u vezi s Odredom izviđača “Široki Brijeg”, njihovim domaćinima, doznajemo u razgovoru s predsjednikom širokobriješkog odreda izviđača Ivicom Šaravanjom.

U sklopu aktivnosti programa “Mostovi prijateljstva”, dodaje Šaravanja, a za vrijeme svoga boravka, u sklopu volonterskih aktivnosti izviđači iz Belgije, radit će na čišćenju korita rijeke Lištice, uređenju šetališta uz rijeku, kao i uređenju cjelokupnoga dvorišta i školskog parka ispred zgrade Gimnazije gdje su i smješteni za boravka u Širokom Brijegu. Jedna od točaka programa suradnje je naša obveza odvesti ih na planinarenje.

U tu svrhu planirali smo ih odvesti u Nacionalni park Blidinje, ističe predsjednik širokobriješkog Odreda izviđača Ivica Šaravanja. Za petak, dodaje Šaravanja, planirali smo veliku zabavu, gdje će se pridružiti i druge skupine belgijskih volontera, koji sudjeluju u aktivnostima markiranja planinarskih staza u suradnji s Planinarskim društvom “Prenj ” Mostar.

Belgijski izviđači koji borave u Širokom Brijegu s članovima Odreda svojih domaćina uz svakodnevna druženja uradili su dobar dio posla, prenosi Vecernji List. Vrijedne volonterske ruke, ovoga puta mladih izviđača iz Belgije doprinijele su još ljepšem izgledu vrela Borak, čišćoj rijeci Lištici, šetnicama uz rijeku, a i okolišu uz prelijepu zgradu širokobriješke gimnazije fra Dominika Mandića, koja im je otvorila svoja vrata i gdje su smješteni za vrijeme svoga boravka u Širokom Brijegu.

Višegodišnja tradicija izviđača iz Belgije se i ove godine održala. Od 1.7. do 6.7. izviđači iz Belgije su uz pomoć Š…

Posted by Odred Izviđača "Široki Brijeg" on 6. srpnja 2017

Jabuka.tv