Općine na području Hercegovine od Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH dobit će sredstva za izgradnju kanalizacijskih i vodovodnih sustava.

Naime, Fond je donio odluku za dodjelu sredstava na temelju provedenog javnog natječaja za sufinanciranje različitih projekata iz njihovog domena.

Donosimo popis tko je i koliko dobio s područja Županije Zapadnohercegovačke:

Općina Grude za projekt ”Sanacija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda – Faza I” sa iznosom do 100.000 KM.

Grad Široki Brijeg za projekt ”Izgradnja glavnog transportnog cjevovoda na lokalitetu gospodarske zone Trn“ sa iznosom do 100.000 KM”.

Općina Posušje za projekt ”Nastavak izgradnje dijela kolektorske mreže I faze gradske kanalizacije na području Općine Posušje“ sa iznosom do 100.000 KM.

JP Park prirode Blidinje d.o.o. Posušje za projekt ”Vodozahvat za snabdijevanje vodom sa zaštitom izvorišta i istražnim radovima u cilju utvrđivanja i praćenja kapaciteta i kvalitete izvorišta” sa iznosom do 50.000 KM.

M.R.M. Export – Import d.o.o. Ljubuški dobit će novac za projekt ”Program korištenja alternativnih izvora energije – punionice (implementacija brze DC/AC punionice za električna vozila na području Mostara i Ljubuškog)“ sa iznosom do 90.000 KM.

Općina Posušje za projekt ”Revitalizacija dendroflore središnjeg gradskog parka Posušje – Faza I” sa iznosom do 45.000 KM.

Za projekte upravljanja otpadom

Tvrtka Alba BH d.o.o. izgradit će reciklažno dvorište u Cernom, u Općini Ljubuški, površina 5.428 četvornih metara, za što će dobiti iznos do 100.000 KM.

Tvrtka Ladanušić čistoća d.o.o. Rakitno – Posušje za projekt ”Jačanje kapaciteta za sakupljanje iskoristivog i komunalnog otpada” dobit će do 70.000 KM.

SirokiBrijeg.info