Firefox napokon dostupan za iOS

Bilo je i vrijeme da nakon svih tih godina korisnici Applovih proizvoda napokon na svojim iOS uređajima mnogi instalirati i koristiti Mozillin pretraživač. Tako da mnogi ljubitelji desktop verzije Firefoxa su došli na svoje.

Nakon nekoliko mjeseci usavršavanja i prilagođavanja najboljih značajki s desktop verzije Firefoxa vlasnicima iPhonea, iPod Toucha i iPada, sada je stiglo vrijeme da i službeno ekipa iz Mozille objavi svoju aplikaciju i time pokuša konkurirati Safariju i Chromu na ovim uređajima.

Što je najbolje Firefox za iOS sadrži Private Browsing način rada koji omogućava da preglednik ne prihvaća kolačiće, ne pamti unesene lozinke i ne prati stranice koje su nedavno posječene. Baš kao što je to bilo i u verziji za Android i računala.

Naravno, podržana je i sinkronizacija s Firefoxom na drugim platformama. Dakle, sve omiljene stranice (Bookmarks), pohranjene lozinke i otvoreni tabovi.

Glavni razlog zašto su iOS korisnici trebali čekati sve do sada je što Apple to nije dopuštao s obzirom na njihova ograničenja za interakciju aplikacije treće strane.

Iako je ovo prva verzija, može se očekivati nekih manjih bugova, ali s vremenom će se i to ispraviti i usavršiti, tako da već sada možete svog “Applemana naoružati” Firefoxom klikom na ponuđenu (link) stranicu: Mozilla Firefox iOS

A, ako želite doznati još koju informaciju i saznati malo više, pogledajte ponuđeni video:

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info