Favorizirane rukometašice Ilidže u Ljubuškog nadigrane od Izviđačica

LJUBUŠKI – Rukometašice Izviđača, predvođene sjajnom Marijom Boras, savladali su Ilidžu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici KUP-a, te će na uzvratni susret putovati sa sedam golova viška. Da je bilo samo malo više mirnoće i malo manje brzopletosti u završnici utakmice prednost Izviđača, za uzvratni susret, je mogla biti puno veća. Naime, u 58. minuti domaće su imale „plus devet“ (31:22) i napad, ali do kraja ne uspijevaju postići pogodak, dok gošće postižu dva. Gošće na kraju mogu biti zadovoljne s porazom od samo „minus sedam“.

Trenerica Klinac dobro je pripremila ekipu za susret s Ilidžom. Znala je odakle prijeti glavna opasnost. Spriječila je protok lopte prema Maju Mihajlović na crti, te otupila oštricu njihova napada.

Domaće su dobro otvorile utakmicu i u 7. minuti bilo je 5:1. Obrana je dobro funkcionirala, a u napadu je nezaustavljiva bila Marija Boras. U prvom poluvremenu, od 17 pogodaka Izviđača, Marija je postigla njih 12. U završnim minutama prvog poluvremena domaće su stigle do šest golova prednosti, zahvaljujući i obranama Marte Gudelj koja je „skinula“ nekoliko „zicera“. U drugom dijelu prednost domaćih se stalno kretala od 7 do 9 pogodaka.

Na koncu, Izviđač je nadigrao favoriziranu ekipu Ilidže, te je slavio rezultatom 31:24.

Kod Izviđača, pored fenomenalne igre Marije Boras sa sedamnaest pogodaka, odlične Martine Gudelj s jedanaest obrana i pet obranjenih sedmeraca, dobru partiju pružile su: Dea Vuković, Matea Šumelj i Branka Majstorović.

U ekipi Ilidže najučinkovitije su bile Almedina Imširović s devet i Iris Škaljić sa šest pogodaka.

Prva utakmica četvrtfinala KUP-a BiH

RK Izviđač Autotransport – RK Ilidža 31:24 (17:11)

ŽRK Izviđač: Martina Šumelj (1 obrana), Gudelj (11 obrana, 5 sedmeraca), Matea Šumelj 3, Vrdoljak, Mišetić 2, Vuković 4, Nosić, Tambić 1, Marija Boras 17/5, Majstorović 4, Kraljević, Prskalo.
Trener: Kornelija Klinac

RK Ilidža: Merdžanić (9 obrana), Galijatović, Mihajlović 3, Pavlović, Dejanović 1/1, Ždrale, Hadžiselimović 1, Brčaninović 2, Hrle, Pašović 2, I. Škaljić 6/1, Imširović 9, N. Škaljić, Pandurević.
Trener: Elvir Barucija.

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Ilidža 6 minuta.
Sedmerci: Izviđač 5/5, Ilidža 7/2.

Izvidjac.com