Facebook odbacuje Flash i umjesto njega će koristiti HTML5 video player

Facebook je odlučio da sav svoj video materijal koji je na Flashu prebaci na HTML5. Video prilozi na ovoj društvenoj mreži sada će učitati putem HTML5 po defaultu. Facebook je objasnio kako prebacivanje na HTML5 video player znači lakši razvoj i poboljšano video iskustvo za Facebook korisnike.

To znači kako će biti i manje bugova, a bilo je dosta rasprava oko toga da je Flash uzrok raznih sigurnosnih problema. No, Facebook se neće u potpunosti riješiti Flasha nego će ga i dalje koristiti kod igara.

„Nastavljamo i dalje raditi zajedno sa Adobe kako bi našim korisnicima pružili sigurno i pouzdano Flash iskustvo na našoj platformi.“, objavio je Facebook. Bilo je nekih problema oko povećanog vremena učitavanja stranica kod HTML5, no problem je učinkovito riješen.

Također, valja napomenuti kako se HTML5 u početku lansira na manjem opsegu preglednika te će se lagano pojavljivati na većem broju preglednika i OS-a. Flash je uvijek tu negdje…. i kada ga se odluči izbaciti iz igre, on nekako ostane u igri za „neke druge stvari“.

Flash je očito ostao u našim srcima i teško ga se tek tako riješiti…. Flash je dobio „košaricu“ od Facebooka, no prijateljstvo će ostati….barem kada su igre u pitanju.

Ictbusiness.info