ŠIROKI BRIJEG – Na današnjem ročištu povodom izjašnjenja o krivnji, pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu, optuženi Emir Zaimović (48) državljanin Crne Gore, priznao je krivnju zbog počinjenja kaznenog djela Teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 2. u vezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti iz čl. 333. st. 1. KZ F BiH.

Napomene radi, Emir Zaimović se tereti da je dana 15.6.2017. godine, u mjestu Potkraj, općina Široki Brijeg, pod utjecajem alkohola u krvi od 2,54 promila, očito nesposoban za sigurnu vožnju, upravljao osobnim vozilom marke „Renault“, iako je bio svjestan da u takvom stanju može dovesti u opasnost život ljudi, na što je pristao, pa je u jednom trenutku krećući se magistralnom cestom iznenada prešao na suprotnu kolničku traku i svojim vozilom marke „Renault“ udario u vozilo marke „VW-Passat“, posljedicom kojeg udara je vozač u istom vozilu M.I. od zadobivenih višestrukih ozljeda preminuo na licu mjesta.

“S obzirom da je optuženi Emir Zaimović priznao krivnju, daljnji korak jest, upućivanje predmeta Vijeću kaznenog odjeljenja koje će razmotriti izjavu o priznanju krivnje, te ukoliko Vijeće prihvati izjavu o priznanju krivnje, nastavit će se s raspravom za izricanje kazneno-pravne sankcije optuženiku, a ukoliko pak Vijeće odbaci izjavu o priznanju krivnje provest će se redovni postupak,” – kazao nam je Josip Anićić viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg.

SirokiBrijeg.info