Vezano za aktualnu epidemiološku situaciju prouzročenu pojavom koronavirusa, a prema preporukama javnozdravstvenih tijela, Elektroprivreda HZ HB je organizaciju rada prilagodila novonastalim okolnostima, navodi se u priopćenj.

Kako bi se izbjegao ulazak djelatnika radi očitanja brojila u zatvorene prostore (kuće i stanove) i minimizirao rizik od osobnog fizičkog kontakta, naši djelatnici neće izlaziti na teren i očitavati brojila.

Sukladno navedenom obračun električne energije za ožujak 2020. godine uradit će se na jedan od dva načina:

–na temelju očitanih stanja na 31.3.2020. godine u 24 sata za mjerna mjesta koja se nalaze u sustavu daljinskog očitanja i

–na temelju procjene potrošnje za sva ostala mjerna mjesta, što znači na temelju povijesnih podataka o potrošnji iz odgovarajućega razdoblja prošle godine.

Kupci će moći na poleđini računa u okviru odlomka OBRAČUN PO MJESTU POTROŠNJE provjeriti je li njihov račun procijenjen ili ne. Ako se oznaka PS nalazi u okviru toga odlomka, riječ je o računu dobivenom na temelju procjene. Ako te oznake nema, mjerno mjesto se nalazi u sustavu daljinskog očitanja i račun je dobiven na temelju egzaktnih podataka o potrošnji.

Informiramo cijenjene kupce da će se konačne i točne količine isporučene električne energije utvrditi nakon stjecanja uvjeta za pristup mjernom mjestu. Sukladno tome, doći će do usklađivanja stvarne i procijenjene potrošnje električne energije i naši kupci zasigurno neće biti oštećeni.

S obzirom na to da je razdoblje niže sezone tek počelo i trajat će do 31.listopada 2020. godine, uvjereni smo da će se puno prije promjene sezone steći uvjeti za provedbu prvoga redovita ciklusa očitanja.

Do prvoga redovita očitanja i obračuna na temelju egzaktnih podataka naše kupce molimo za razumijevanje i strpljenje, priopćeno je iz EP HZHB.

SirokiBrijeg.info