EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO: Pokreće se kaznena prijava protiv prvog inspektora ŽZH Nikice Tomasa i ekipe!

Dana 6. listopada 2020.g., Stožer civilne zaštite ŽZH održao je 34. sjednicu gdje su razmatrali poduzete mjere o kontroli zapovijedi županijskog stožera. Tada su javno kazali kako su raspustili općinsku i gradsku inspekciju jer je previše bila upetljana u nečasne radnje pogodovanja novcu, a ne zašiti zdravlja stanovništva i sprječavanje širenja koronavirusa, a njihov zadatak je predat Upravi za inspekcijske poslove ŽZH.

Stožer civilne zaštite odlučio je prikupi sve relevantne podatke od Zavoda za javno zdravstvo, Uprave za inspekcijske poslove i policije iz kojih će se jasno vidjeti uzročno posljedična veza između oboljelih i takvih ilegalnih okupljanja. S tim ćemo podacima tražiti da naše Tužiteljstvo pokrene kaznenu prijavu, izvrši potrebne uvide, i sankcionira prekršitelje tih mjera jer se može dokazati da je upravo zbog prekršaja zapovijedi na takvim ilegalnim skupovima došlo do naglog širenja broja oboljelih.

Kako portal SirokiBrijeg.info doznaje, informacije su se prikupljale i prikupljaju, te uskoro slijede kaznene prijave protiv pojedinaca, a tako i protiv čelnih ljudi pojedinih institucija jer se ustanovilo kako nije neka velika razlika između ove dvije ekipe inspekcijskih službi jer mnogi ugostitelji i privatnici su mogli “šušnuti” i Upravi za inspekcijske poslove ŽZH kako bi “zažmirili” na neke stvari.

Stanje na području ŽZH se drastično pogoršala po broju oboljelih od COVID-19, nakon što je Uprava za inspekcijske poslove ŽZH preuzele poslove inspekcije kontrole na sebe, a na čelu te institucije se nalazi Nikica Tomas.

Podsjetimo kako se početkom listopada 2020. Tomas pohvalio kako je tijekom noći sa subote na nedjelju (3/4. listopad 2020.), policija intervenirala na dva mjesta gdje su se održavale svadbene svečanosti. Zatvoren i zapečaćen je objekt u Širokom Brijegu, dok je policija također intervenirala na ugostiteljskom objektu u Grudama. Objekt je zatvoren zbog kršenja Zapovijedi Stožera civilne zaštite ŽZH. Nakon te vijesti mislilo se kako će inspekcija svoj posao obavljati kako treba, ali uskoro je sve to “u vodu palo” jer je to samo bilo “mazanje očiju javnosti” i samo jedna obična prevara od stotine njih u ovom razdoblju!

Unatoč ne povjerenju naroda prema radu državnih službenika i ne procesuiranju kadrova u njihovim redovima koji svoj posao ne obavljaju, a koji su na “državnoj grbači” i koji plaću dobivaju od poreznih obveznika, izgleda kako će netko od njih uskoro snositi ozbiljne posljedice.

Iz Ureda predsjednika Vlade ŽZH i stožera civilne zaštite ŽZH Zdenka Ćosića, portal SirokiBrijeg.info dobio je informacije kako se vrši istraga i vjerojatno pokretanje kaznene prijave protiv Nikice Tomasa, ravnatelja Uprave za inspekcijske poslove ŽZH zbog nesavjesnog obavljanja posla koji mu je dodijeljen.

Uskoro se očekuje smjena samog Tomasa s čela ove službe, i potraga za novim ravnateljem Uprave za inspekcijske poslove ŽZH.

Informacija trenutno nismo mogli dobiti više, osim da je na popisu još nekoliko djelatnika Uprave za inspekcijske poslove ŽZH kao i nekoliko pravnih lica.

Hoće li ovo biti dovoljno da institucije kojima je poljuljano povjerenje građana donekle dobiju neku vrstu povjerenja u njih, doznat ćemo uskoro…

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info