Hoće li Zapovjednik imati “muda” da smjeni korumpirane inspektore ili će im dati kraljevsku krunu!

Težak zadak je postavljen ispred Zapovjednika kriznog stožera ŽZH Zdenka Ćosića koji će imati priliku pokazati koliko je dosljedan onoga što mjesecima “trabunja” kao i ekipa o njega, i gdje za sve krive duge, a u stvari, najveći krivci za nepoštivanje donesenih mjera su upravo osobe kojima je on trebao biti nadređeni, ali se ustanovilo kako je većina njih oko njega korumpirano i draži im novac od pozicije na koju su postavljeni da svoj posao časno i pošteno obavljaju!

Dana, 1.10.2020. g., pred okupljenim medijima skuplja snage i iznosi činjenično stanje “ali zamotano u celofan” – “Općinski odnosno gradski operativni timovi koju su bili zaduženi nadzirati provedbu naših zapovijedi imali su izričitu zapovijed da provode najstrože mjere, tj. privremeno zatvaranje objekata koji krše zapovijed. Očito nisu do kraja odradili svoj posao. Bili su također dužni Županijskom stožeru civilne zaštite predati izvješća. Ta izvješća nismo dobivali, tek na urgenciju načelnika stožera iz jednog dijela općinskih operativnih timova smo dobili izvješća, a iz nekih nismo nikako. Procijenili smo da više nije potrebno formalno imati takve timove”, rekao je Ćosić pojašnjavajući da su ti operativni timovi odlukom tog dana raspušteni. Ćosić je kazao da te poslove sada preuzima Županijska uprava za inspekcijske poslove.

Nikica Tomas, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove ŽZH za portal Jabuka.tv iznosi priču kojom javnosti oči maže, dok se kronologija događanja nakon toga s njim ne slaže!

“Zatvoren i zapečaćen je objekt u Širokom Brijegu, dok je policija također intervenirala na ugostiteljskom objektu u Grudama. Objekt je zatvoren zbog kršenja Zapovijedi Stožera civilne zaštite ŽZH, a u ponedjeljak će i on biti zapečaćen. Oba objekta će moći nastaviti s radom i organiziranjem svadbenih svečanosti, kada otklone nedostatke, odnosno usklade svoj rad sa Zapovijedima Stožera civilne zaštite ŽZH”, izjavio je Nikica Tomas, ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove ŽZH.

No, izgleda kako je i taj Nikica Tomas samo jedan od gore spomenute ekipe koja je u “talu” s nekim “gazdama” i nije dostojan nositi tu titulu da bude ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove ŽZH, a što će se uskoro doznati…

“Očito nisu do kraja odradili svoj posao”

E, zapovjedniče Voyagera i Zvjezdane flote koja putuje nebeskim prostranstvo Županije Zapadnohercegovačke, ne odradi ti posao ni ekipa koju si zamijenio s novim poglavarima koji ili Vama ili nama prosipaju neke fore kojih je narod više sit.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info