ŠIROKI BRIJEG – Sinoć je u Osnovnoj školi MZ Trn u Širokom Brijegu održan sastanak na kojem su birani predstavnici braniteljskih udruga iz ove Mjesne zajednice koja ima preko 300 registriranih branitelja, a na skupu se pojavilo samo njih 30-ak.

Demokratskim putem su birani predstavnici branitelja ove Mjesne zajednici i gdje je svatko imao pravo reći što je imao. Ali nisu se baš iskazali previše u govoru, kao što se mnogi nisu ni odazvali, neki zbog zdravstvenih razloga što je opravdano i razumljivo, a neki iz razlog koje ćete Vi sami predpostaviti!

udmztrn12032016 1

Jedino je ministar branitelja ZHŽ-a Mladen Begić koji je i sam stanovnik ovog mjesta kazao nekoliko zanimljivih detalja, između ostaloga koliko branitelji HVO-a na području BiH i RS-a imaju “oči uperene” prema Širokom Brijegu, kako u političkom tako i u braniteljskom smislu.

Pohvalio je dosadašnji rad Udruge dragovoljaca HB podružnice Široki Brijeg, a dok oni nisu nešto pretjerano iznosili svoja djelovanja kroz proteklih 10-ak godina rada, a što ćemo vam mi u nedjelju (13.03.2016) predočiti preko portala SirokiBrijeg.info, u Izvješću o radu udruge u proteklom razdoblju.

udmztrn12032016 4

Video koji ćemo vam večeras (subota,12.ožujka) prezentirati osim govora ministra Begića i izbora predstavnika ove Mjesne zajednice Trn, pokazat će i da postoje pravi i istinski branitelji kojima je stalo da se napokon stane i razotkriju oni koji nisu branitelji, a vode se u registru MZ Trn koji broji njih preko 300. kako je kazao branitelj Pero Musa “koji bi mogli napuniti dvoranu Pecaru, da ih je uistinu toliko bilo”!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info