EKSKLUZIVNA DOKUMENTACIJA: Kako je general Mijo Jelić “činio zločine” po Mostaru – uskoro nova uhićenja!

ŠIROKI BRIJEG – Veliki, ma sve veći hrvatski “domoljubi”, koji se uglavnom kriju pod imenom HDZ BiH, HSP BiH, HSP Ante Starčević i tako dalje i tome slično i dalje šute i ne oglašavaju se glede podizanja optužnice protiv generala Zlatana Mije Jelića, zbog takozvanog počinjenja ratnih zločina na području Mostara 90-ih, ali se redovno te iste spodobe javljaju svake dvije godine kada su lokalni ili državni izbori te prosipaju svu pamet svijeta o svom domoljublju i veličanju svojih, tj. naših branitelja!

Nakon mjesec dana HNS je napokon skupio “muda” kazati kako im se ne sviđa ovo što se generalu Jeliću stavlja na teret, ali trebalo im je dobrih mjesec dana da smisle što će reći, te da javnosti umjereno objasne kako se slažu, a i ne slažu s tim potezom. Sve u svemu “piškiću-kakiću” odgovor je od krovne partije.

Širokobriješki ogranci navedenih stranaka, kao i neke udruge proizišle iz rata, a na čijim su čelnim funkcijama izgleda ulizivačkog stava prema vladajućoj politici, a koji po svemu sudeći nemaju svoje “JA”, pokazuju svoje domoljublje i poštivanje prema svojim suborcima šutnjom i prešutnim odobravanjem.

O članu Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog naroda, drugu Draganu Čoviću, koji je na zadnjim izborima digao u “trans” Pecaru i širokobriješke HDZ-ovce kada je pričao o “njegovim”, tj. našim generalima, Domovinskom ratu i tamo nekom Trećem entitetu, sada se svima njima smije i daje izjave po bošnjačkim portalima kako nema govora o tome i da ga ne zanima nikakav treći entitet!

“Šta god da počnemo raditi, oni koji su protiv reorganizacije, racionalnizacije i unapređenja, počet će s unošenjem straha ističući tko zna kakav stav o nekom trećem ili ne znam kojem entitetu” – kazao je, između ostalog, u jednom od zadnjih svojih intervjua “dragi vođa”, a na upit o stvaranju “famoznog” entiteta.

Nadalje, portal SirokiBrijeg.info je u posjedu tajnih vojnih dokumenata koji potvrđuju stav, djelovanje i ponašanje generala Jelića za vrijeme proteklog rata u Mostaru.

NAPOMENA: Osoba koja nam je dostavila ove dokumente, kako nam je i sama kazala nalazi se na popisu protiv koje će uskoro biti pokrenut postupak za sliče radnje, a za koje nam tvrdi kako “graniče sa zdravim razumom”, te kako je upoznata da se radi o nekim interesima uklanjanja osoba koje bi mogle ugroziti njihove političke pozicije, i da je ovo samo nastavak procesa protiv branitelja i zapovjednika koji se nalaze na “odstrijelu” zbog pojedinaca koji su kvarili ugled HVO-a za vrijeme rata, a sad ih netko štiti kao što je to bio slučaj i onda.

“Nedavno je na portalu Dnevno.ba javnosti puštena snimka pripadnika Armije BiH, na kojoj su se javno hvalili Samir Drljević i Esad Humo gdje su opisivali događaje s mostarskog ratišta, odnosno sukobe s pripadnicima HVO-a i osvajanje Sjevernog Logora uz povike “Allahu ekber” nakon čega su se pripadnici HVO-a, zapravo “Ustaše” kako su nas oni nazivali, i po njihovim navodima razbježali po Cimu, jer “nisu znali kud gone”, vratili u ona vremena, a kada sam saznao za optužbu protiv našeg generala Jelića i koja će protiv mene i još nekih mojih suboraca uskoro biti pokrenuta, i da se šuti u redovima moje prve političke stranke (HDZ), tadašnjeg pokreta, a sada skupljača najvećeg ološa, morao sam nešto učiniti i dajem vam na uvid ovih nekoliko od mnogobrojnih dokumenata da javnosti prezentirate i skinemo ljagu s istinskih branitelja” – govori naš sugovornik.

“Ima još puno dokumenata koje bi trebali prikazati javnosti jer je naš medijski prostor zatrovan političkim djelovanjem i puno toga se prešućuje i skriva od našeg naroda samo kako bi se prikrile kriminalne radnje nekih naših političkih dužnosnika i pojedinih ratnih zapovjednika HVO-a koji su se obogatili na sređivanju mirovina i bacanju “blata” na nas istinske branitelje, a ti isti danas se inate svima nama. Ovo treba stati već jednom, jer uništavali su nas za vrijeme rata, a sad to čine i u miru. Ovo je sramota što nam rade, a sramota i naših političara koji gledaju samo svoje interese” – govori nam jedan od hrvatskih branitelja i zapovjednik koji želi ostati anoniman dok ne krene proces protiv njega, te nam daje jedan dio dokumentacije o generalu Miji Jelću da ju javno prezentiramo.

Zamoljeni smo od istoga da potamnimo (sad zasad) dijelove gdje se spominju druge osobe, a istu kako je kazao dostavit će još nekim državnim institucijama.

Ispod dokumenata se nalaze link intervjua Dragana Čović o Trećem entitetu, kao i govori pripadnika Armije BiH koja je natrala “Ustaše”, odnosno pripadnike HVO- da bježe po Mostaru.

docjelić 21012016 1
docjelić 21012016 2
docjelić 21012016 3
docjelić 21012016 4

VIDEO: Humo – “Kad smo povikali Allahu ekber ustaše su se razbježale i po Cimu!?”

INTERVJU: DRAGAN ČOVIĆ – “Za mene je BiH nedjeljiva, cjelovita i evropska”

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info