Eko HUB-a Široki Brijeg u Parku Prirode Blidinje obilježio World Clean-up day

U sklopu projekta „Misli o prirodi“, koji financira Vlada Švedske, a provodi Centar za promociju civilnog društva (CPCD), su formirani Eko HUB-ovi na području Bosne i Hercgovine, EKO ZH je kao koordinator, nositelj Eko HUB-a Široki Brijeg, područje Županije Zapadno-hercegovačke, obilježio World Clean-up day 21.09.2020.

Kroz projekt je planirano obilježavanje značajnijih ekoloških datuma kroz godinu, uključujući i svaki mjesec provođenje jedne Inicijative u lokalnim zajednicama Županije Zapadnohercegovačke, kako bi se podigla svijest o zaštiti okoliša kroz organiziranje različitih aktivnosti na teren.

Ove godine zbog pandemije uzrokovane CORONA-19 virusom, nažalost bili smo spriječeni organizirati neku veću akciju čišćenja gdje bi uključili veći broj sudionika lokalne zajednica, što se nadamo da će se u skorije vrijeme promijeniti.

Problem onečišćenja okoliša jedan je od najvećih s kojima se svijet danas suočava.

Mladi umjetnici, okupljeni u Parku Prirode Blidinje, su kroz aktivnosti pokušali pokazati značaj čiste prirode, te značaj cjelokupnog ponašanja svakog pojedinca u pogledu očuvanja čiste prirode i utjecaja koji ona ima za svakog čovjeka na planeti, te ukupni biljni i životinjski svijet.

Eko HUB Široki Brijeg formiran je u okviru projekta „Misli o prirodi!“.

SirokiBrijeg.info